Tidiga V75-lördag: Kriteriet 2020! » 21 sep. | Nyhet - Travstugan.se
 • Hem
 • Tidiga V75-lördag: Kriteriet 2020!
V75
Nyheter

Tidiga V75-lördag: Kriteriet 2020!

21 september 2020

Lördagen ägnas allra främst givetvis åt treåringarnas stora examensprov; Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav-Oaks. Här är tidig V75-koll över lördagens omgång:

V75-1 - Silverdivisionen (2 140 m/a)

2 Harran Boko gjorde det väldigt bra hemma på Jägers senast och till den här V75-finalen är spårlotten givetvis till sexåringens fördel.
Han har verkat hitta en hög formtopp under sensommaren och blir mycket svårpasserad.

Återigen lottades 9 Zap di Girifalco till bakspåret - där har femåringen å andra sidan klarat av uppgiften förr. Är det någon i Silverfinalen som ska utmana Harran Boko, så är det Zap di Girifalco.

  V75-2 - Klass 2 (2 140 m/a)

  3 Upper Face övertygade väldigt väl senast och stod för karriärens ännu så länge bästa insats. Till den här V75-finalen blev åter spår 3 och den här gången planeras fyraåringen springa barfota runt om!

  Kristian Malmin räds knappast någon i motståndet med sin 6 Oracle Tile som tidigare radade upp sju raka segrar. Nu har det blivit plump i protokollet två gånger om, men han tillhör Nordens bästa fyraåringar.

  Tror personligen 10 Awesome Kronos har ytterligare växlar i sig som han ännu inte fått ut i loppen.

   V75-3 - Diamantstoet (2 140 m/v)

   Fortsätter man prestera på ett visst utan att botten ens är närheten av prestationerna, så är det närmast lag på att fortsätta tro på seger.
   Ja, 7 Lipstick Tooma har varit en av sommarens främsta och ståtar nu med fem raka segrar. Hon känns åter väldigt svårstoppad.

   14 Unique Juni klarade av att hämta upp längderna senast och gjorde det dessutom genom att närmast krossa konkurrenterna under avslutande halvvarvet. Hon är en härdad dam den här som tål att göra grovjobb, men känns som det blir väl tufft att rå på Lipstick Tooma med 20 meters tillägg redan från start.

     V75-4 Svenskt Trav-Oaks (2 140 m/a)

     4 Barbro Kronos är den av treåriga stona som är främsta kulltoppen just nu. Med sin glänsande E3-triumf tidigare i somras gick hon klart okej på Mantorp näst senast som tvåa. Senast i Oaks-uttagningen var hon åter sitt riktiga och rätta jag och inställningen på Barbro Kronos är starkt!

      Obesegrade 3 Hoboken Am har inlett karriären med fem väldigt övertygande och enkla segrar. Nu siktas stoet på att tävla barfota runt om för första gången - är främsta motbudet till Barbro Kronos.

      2 Beauty Kronos har två senaste starterna gått iväg från spår 10 respektive 12 senast. Inga enkla uppgifter för en orutinerad treåring, men hon har höjt sig vid dessa uppgifterna och vunnit båda. Skoryck för första gången i karriären planeras här!

       V75-5 Klass 1 (2 140 m/a)

       2 Moses har två senaste starterna hanterat både 2 640 meter och senast 1 640 meter med segrar. Nu går han ut över 2 140 meter från ett toppenläge. Han blir inte lätt att slå.

       Liksom vid starka V75-segern näst senast, så planeras 4 Viscount att tävla barfota runt om den här gången.
       5 Kalashnikov
       är klart gynnad av att gå iväg från spår 5 än innerspåret senast och 6 Got To Dash är ett måste vid gardering!

       12 Exclusive Matter gjorde det riktigt bra senast på Jägers, men kommer behöva hoppas på att de där framme kör lite väl tufft mot varandra...

        V75-6 Svenskt Trav-Kriterium (2 640 m/a)

        • Ny triumf att vänta för Robert Bergh!?
         1 Head Run
         valdes till spår 1 och givetvis siktas Bergh på att köra Kriteriet till en händelsefattig upplaga där han leder hela vägen.

        2 San Moteur har verkligen imponerat och står sig ännu som obesegrad efter fem starter. Nu sitter Per Lennartsson upp som aldrig kört hingsten någon gång.
        8 Hell Bent For Am
        är snackisen som normalt är den bättre i kullen. Spåret här är ju inget vidare och även fast han var bra vid uttagningen, så var det inte så man gjorde vågen precis... Skoryck väntas här på högkapable treåringen.

        V75-7 Bronsdivisionen (2 140 m/a)

        • Omgångens bästa spik i avslutningen?

        Det som föll avgörandet senast var så klart hopplösa spår 12. 2 Pleasure For Cash gjorde vad som begärdes av honom och slutade där tvåa. Nu är läget här perfekt och den här uppgiften ser krattad ut för sexåringen.
        Omgångens bästa spik så här med fem dagar innan spelstoppet!

        5 Anything For You har det varit en del surr om i åttaårigens senaste starter. Känslan är att det är NU det verkligen ska vara dags för honom. 
        Erik Adielsson kör som vanligt och för första gången i Sverige-starterna planeras skoryck!

        Dela inlägg

        Kommentera