• Hem
  • TIDIG V75: Läge för nytt disco!?
Disco Volante
Nyheter

TIDIG V75: Läge för nytt disco!?

18 januari 2021

V75 vänder till helgen mot Bollnästravet. I högsta klassen startar åter Disco Volante som lottades till perfekta spår 2 mot bland andra comebackande Sorbet. Är det månne läge för nytt disco!? Här är tidig tanke lopp för lopp!

V75-1

  • Efterlängtad etta i raden den här gången!?

Jörgen Westholm kör själv ut med stallets 1 Remarkable Feet som i sina fyra senaste starter slutat tvåa tre gånger och trea en gång. Den här gången ser det ut som hygglig chans på efterlängtad etta i raden. Sexåringen gjorde det bra som tvåa bakom Algot Zonett senast och formen borde vara på topp.

3 Donners Am är främsta motbudet både till slutsegern och spetspositionen och Ulf Ohlsson som kör den här gången kan mycket väl snuva Remarkable Feet på ledningen. 
En som kan gynnas av att det blir tempo på loppet är 5 Merritt som framförallt alltid levererar en vass avslutning.

    V75-2

    • Tre höjer sig i Diamantstoet

    15 Lupin Håleryd gjorde vad hon kunde bakom omöjliga vinnaren senast och tar här nya tag. Formtoppen är där och det kommer bita väldigt bra för sexåringen när Robert Dunder ger sig iväg. Så länge det inte blir trafikproblem så tror jag Lupin Håleryd kan vara starkast till slut.

    Jorma Kontio kör ut laddad till tänderna med 3 Honey Journey och prickar Kontio starten kan stoet tidigt sitta i ledarpositionen och väl därifrån är hon hästen att slå.
    Kommer 4 Global Benefit iväg från det här spåret i volten vet vi vad hon kan uträtta. Stoet gjorde fem starter ifjol och vann tre av dessa och hann vid de starterna visa upp att hon besitter hög kapacitet för den här klassen.

      V75-3

      • Fin klass i Andungens Minne. Flera i startfältet hade ett riktigt fint fjolår och stöter på varandra den här gången.

      Stall Alf Jonsson besöker Bollnäs med 4 Tekno Jerven som fick för långt fram senast till vinnaren. Han gjorde ändå väldigt väl ifrån sig och det här är en segerglad femåring som är något för framtiden och håller han sig i trav hela vägen kan han bli mycket svårslagen.
      Från tillägget är det framförallt 11 Bokli Rapp N.O. att räkna med så klart och stall Redén siktar på att köra med amerikansk sulky trots voltstart och från det här läget i volten kan Ulf Ohlsson ta sig framåt tidigt. 

      "Kantbollar" finns givetvis i fältet så som; 5 G.G.Ojjdo och det ska även bli intressant att se 6 Vestpol Gladiator i fortsatt toppform som får Örjan Kihlström upp i sulkyn den här gången!

      V75

      V75-4

      Ulf Ohlsson visste minsann vad han satt upp bakom senast när han tog avancemang ute i spåren med 2 Disco Volante. Hästen, som mest trivs från spetspositionen, löste bakspåret på bästa sätt och även fast motståndet där inte var stentufft så var prestationen riktigt vass.
      Spår 2 här i Gulddivisionen är klart gynnsamt nu för tidig ledning och därifrån kan Disco Volante stå emot länge.

      1 Coin Perdu håller kapacitetsmässigt väldigt hög klass och det ska givetvis även bli intressant att se 7 Sorbet på tävlingsovalen igen, efter varit ifrån sedan augusti. Sorbet har tre senaste säsongerna inlett året med seger och ska tas på allvar här.

      8 Grainfield Aiden är en härdad hjälte som åter fick ett tungt spår men visst väntar vi oss tidigt avancemang från Hannu Korpi!?

        V75-5

        • Streckkrävande Klass 2-lopp där ingen riktigt är given förstahäst att slå.

        Hemmartränaren Tomas Pettersson är sannerligen taggad med sin 2 Kontur som har kanonläge för att sitta i ledning och valacken är startsnabb och blir således hästen att slå - men som sagt så är det ett öppet lopp det här. 5 Power Blaster gjorde bort sig direkt som favorit senast men före det var han strålande. Får åter Mika Forss i sulkyn den här gången som vid insatsen näst senast.
        9 Certainly
        har fått ett lopp i kroppen inför det här och förstärks av Jorma Kontio i sulkyn. Fyraåringen är av det starkaste slaget och kommer svepa förbi majoriteten här liksom 11 Madame af Djupmyra.

          V75-6

          3 Grevin Sisu var en av få som hanterade snömodden på Solvalla senast och såg stark ut från ledningen. Han borde kunna ta sig iväg bra härifrån och känns tidig den här gången med. 
          5 Darlington
          kommer också från vass insats men det där med voltstart är knappast ett plus och trots prestationen från senast är det mest ett garderingsbud den här gången.

          10 Danilo Brick har man lyft fram flera gånger om och tillsammans med 12 Vicar kommer det bita bra ute i spåren från dessa två.

            V75-7

            2 Marchall Match är en riktig tuffing som vid tidig ledning kan spåra det här runt om, det tror jag definitivt. Åter sitter Ulf Ohlsson upp i sulkyn och visst tror säkert även Ohlsson att det är en god chans.
            7 Västerbo Pokerface är tillbaka efter varit ifrån sedan 28 november och kapacitetsmässigt är det väl bästa hästen i fältet. Däremot är skor runt om klart missgynnsamt - en balans han inte tävlat med sedan 28 juli 2018!

            1 Gooner får en perfekt resa hela vägen i rygg på ledaren (tror ej Gooner kan försvara innerspåret) - och 4 Mas Capacity kan givetvis segerstrida men är rejält osäker och galopprisken hänger tungt över honom.

            Följ Travstugan på Youtube