Takethem (bilden), Danmarks storstjärna

Sverige i samarbete med dansk travsport

Under onsdagen publicerade Svensk Travsport att de ingår samarbete med Dansk Hestevaeddelöb (DHV). Målet med samarbetet är att minska gränserna mellan travländerna och där DHV slutligen ska bli medlem i ST. – Vi är övertygade om att ett fördjupat samarbete är bra för både oss och Danmark, säger Hans Ljungkvist ST:s ordförande.

Svensk och dansk travsport är på väg att enas i ett samarbete. Målet med samarbetet är att minska gränserna länderna emellan och där danskarna till sist ska ingå i Svensk Travsport.

På ST:s egna hemsida går det att läsa om samarbetet. Först och främst ska dansk travsport anpassa sig till det svenska i form av samma säkerhetskrav på banorna, sportdatasystem och tävlingsreglement.
– I samarbetsavtalet ingår även ett stegvis ökande driftsbelopp till DHV under 2019-2024, så att den danska travsporten uppnår samma nivå som en svensk storbana 2024, säger Ljungkvist.

När väl dansk travsport uppfyller kraven ska ST:s fullmäktige avgöra avgöra om DHV ska bli medlem i ST eller ej.
- Jag känner inga tvivel om att avtalet kommer främja den ekonomiska utvecklingen i både Danmark och Sverige till gagn för alla hästsportens aktiva, alla intresserade – och dessutom respektive statsfinanser i form av ökade skatter. Det här är en win-win, säger Peter Rolin, ordförande i DHV.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg