Svenskt och norskt klart för Åbergs » 11 juli | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Svenskt och norskt klart för Åbergs
Cyber lane
Nyheter

Svenskt och norskt klart för Åbergs

11 juli 2019

Miljonloppet Hugo Åbergs har gjort klart med två nya hästar. Det är både svensktränat och norsktränat som fått plats i storloppet.

Hugo Åbergs-fältet börjar formera sig. 30 juli är det dags på Jägersro i Malmö med 1 609 000 kronor i förstapris.
På torsdagen blev två nya hästar klara för loppet.

Från Johan Untersteiner är Cyber Lane klar. Sexåringen startade så sent som förra lördagen där han vann i strålande stil i Gulddivisionen på tiden 1.11,8a/2 140 meter.
– Det är en av årets höjdpunkter så det ser vi fram mot och vi har ju goda minnen från Jägersro, säger Johan Untersteiner.

Med goda minnen från Jägersro menar Unterstiener givetvis derbysegern som ekipaget vann 2017.

Från Norge bjuds Gretzky B.R. in med talangen Magnus Teien Gundersen. Tränare Geir Vegard Gundersen har stor respekt för framförallt en i fältet:
– Jag har en ung häst som utvecklas för varje start. Jag är nöjd om vi kan vara bland de tre främsta och en sådan som Propulsion är ju väldigt bra. Men jag tror inte att de springer ifrån min häst.

Sedan tidigare är titelförsvaren Propulsion klar liksom Racing Mange. Från franskt håll har även Aubrion du Gers och Valko Jenilat en plats till sitt förfogande.
I helgen är det dags för Årjängs Stora Sprinterlopp där vinnaren även har en plats tillgänglig i Åbergs. Likaså gäller vinnaren i St Michel Ajo från finska Mikkeli som körs 21 juli.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera