• Hem
  • Svenskhästar på Rivieran
Pinto Bob
Nyheter

Svenskhästar på Rivieran

11 januari 2022

På torsdag är det tävlingar nere på Cagnes-sur-Mer i Frankrike. På den franska rivieran är Robert Bergh på plats och som bland annat kommer köra Pinto Bob (bilden).

På torsdag körs det bland annat V64-tävlingar från Axevalla, men på eftermiddagen riktar svenskintresset ner mot franska rivieran och Cagnes-sur-Mer.

Robert Bergh är på plats och när startlistorna släpptes under tisdagen var det med svenskintresse vi kan se fram emot tävlingarna.
I inledande Prix de la Cote d'Azur startar Bergh med Pinto Bob över 2 900 meter. Bergh-stallet har även med Vikens High Yield i loppet som kommer köras av Gabriele Gelormini. 

Bland konkurrenterna syns Tomas Malmqvist-stallet med två hästar; fuxen Empire som körs av kuskstjärnan Eric Raffin samt Eric The Eel med Adrien Lamy i sulkyn.
Förstapriset i loppet är på 54 000 euro och är schemalagt att köras klockan 13:50.

Empire

Empire startar nere i Frankrike på torsdagen

Senare mot eftermiddagen med starttid 17:20 körs Prix de Cagnes-sur-Mer där Robert Bergh startar med Speedy Tilly över 2 925 meter.
Även här ställs stallet mot Malmqvist-tränat i form av Holy Water med Eric Raffin som står med 25 meters tillägg. Förstapriset i detta loppet är på 16 200 euro.

Klicka här för samtliga startlistor till tävlingarna!