• Hem
  • Stjärntränaren återvänder hem
Robert Bergh
Nyheter

Stjärntränaren återvänder hem

16 juni 2022

Efter Jörgen Westholms banflytt för några dagar sedan kommer nu nästa - Robert Bergh lämnar Åby för tidigare hemmabanan Bergsåker.

Det är från Expressen nyheten nådde oss under torsdag eftermiddagen att Robert Bergh lämnar Åbytravet för sin gamla hemmabana Bergsåker.
Bergh flyttade till Hajom utanför Göteborg under 2015 där han sedan även varit tränare med Åby som hemmabana, samtidigt som stallet fortsatt haft filial i Sundsvall.
Nu vänder han åter hem mot Medelpad igen.

Stjärntränaren berättar för kvällstidningen att de redan flyttar under juni månad, men kommer under tiden samtidigt ha kvar en liten filial i Hajom under hösten.
Som motivering till flytten meddelar Bergh att avståndet mellan filialen i Sundsvall och Hajom till slut varit för tufft.
– Åby är en härlig arena med proffsiga människor som bidragit till att vi tvingats höja hästarna ytterligare en nivå. Men till slut har det vuxit fram att Sundsvall blir den bästa lösningen för stallet, säger Robert Bergh till Expressen.

Från Åbytravets sida uttrycker VD:n och sportchefen Jon Walter Pedersen glädje över åren som stall Bergh tillhört Mölndalsbanan - och ser samtidigt ljust på banans framtid;
– Åby satsar och har ett framtidstänk som gör att jag tror att många hungriga tränare kan tänka sig en framtid här.