• Hem
  • Stjärnan tar timeout - blir avelhingst
Campo Bahia
Nyheter

Stjärnan tar timeout - blir avelhingst

29 november 2021

Storstjärnan Campo Bahia har inte haft turen med sig en längre tid. På lördagen kom därför beskedet att hingsten tar timeout från tävlandet och blir avelshingst på Menhammar Stuteri.

Efter en rejäl tre- och fyraåringssäsong har Campo Bahia länge tillhört bland de starkare stjärnämnena inom svensk travsport. Under fjolårets femåringssäsong var det dock inte mycket som stämde och där det endast blev tre starter.
Under hösten har sexåringen försökt kämpa sig tillbaka igen med tre starter som inte riktigt bjudit på något vasst intryck.

För Travronden meddelar tränaren Conrad Luguaer att hingsten även råkade ut för liten skada i träning, vilket gör att de nu tänker om. Tävlingskarriären tar en timeout och under en tid framöver ska Campo Bahia verka inom aveln på Menhammar Stuteri.
– När skadan läkt kommer han att tränas upp för en ny attack mot eliten. Vi har fått lära oss att Campo inte fungerar med tävling och avel parallellt, därför kommer avelsbiten bestämma när han kan börja tränas igen. Jag har pratat med Johan på Menhammar och förmodligen kommer det dröja till juni innan avelsarbetet är färdigt, säger Luguaer till Travronden.

Stall Lugauer meddelar vidare att nästa stora plan inom tävlingen sannolikt blir franska vintermeetinget under 2022-2023.
Campo Bahia har under karriären sprungit in 4 262 344 kronor med åtta segrar på 19 starter.

Följ Travstugan på Youtube