• Hem
  • Stenberg-kollen!
IMG 3965
Nyheter

Stenberg-kollen!

29 februari 2024

I onsdags var han nära att dra in Stenbergs Apertif. Andreas Stenberg är på väg att varva upp vårformen och vi ville givetvis kolla med honom hur statusen är för dagen - och inför V75 på lördag!

  • God middag i Stugan, Stenberg!

– Godmiddag!

  • Du! I helgen har vi tydligt vårtecken när det åter lyser rött i startlistorna.

– Ja, visst är det härligt med vårtecken och vilken energi som kommer till en direkt. Nu ser vi fram emot rejäla fartfester och häftiga lopp. Jag tycker att vintern har bjudit upp till ruskigt häftiga insatser och spännande lopp. Alla tävlar på lika villkor med enbart skor är speciellt det med. 

  • Ja, vad säger du om skotvånget. Är du för eller emot!?

– Jag är nog för skotvånget ändå. Valfri balans skapar en hel del kaos när man som jag och säkert andra travspelare analyserar lopp och förväntade insatser med den anmälda balansen - sedan får en käftsmäll någon timma innan start att det ändrats och man får snabbt försöka analysera om loppet. Det kan vara en omöjlighet att hinna med innan start många gånger.

– Under skotvånget kan man nästan lämna in på fredagskvällen om man känner för det då inget ändras vad gäller balansen fram till start och förutsättningarna är lika för alla.
Sen vill jag inte sticka under stolen med hur häftigt utslag det ger på flertalet hästar när väl skorna ryker och hur snabba tider ekipagen kan stå för. Men det räcker under en viss period. Sen blir i alla fall jag mätt på det.

  • Om vi ser till vinterns V75-profiler, vem har varit din favorit?

– Av loppen som gått så är det svårt att inte nämna insatserna som Stall Kolgjinis, Danao Degli Dei stått för. Den här hästen ska bli väldigt spännande att följa och jag tror vi kommer få se några riktiga "håll käften-prestationer" därifrån när skorna flyger. 

– Jag tycker även en sådan som Jevgeni Ivanovs J.J. Another Vinn även den stått för prestationer värda att nämna och vem minns inte segern Sofie Ericsson äntligen tog med Randemar R.D.? Kan fortsätta nämna Katja Melkkos seger med High on Pepper på nyårsafton eller när Milliondollarrhyme tog ner Moni Viking i början på december. Listan kan göras lång och svårt att välja ut enbart en favorit för mig!

Boost för självförtroendet inför lördag
Skarmbild 2024 02 29 182215

V86-raden i onsdags.

I onsdags var Andreas kusligt nära åtta rätt på V86. Hans Apertif blev snöpligt snuvad på målfotot i V86-7 av 11 West Wind som med en nos passerade 2 Megan di Quattro.

  • Det var äckligt nära i onsdags. Men 20 kr/andelen gav ändå tillbaka 248 kr/andelen.
    Var det ändå skönt för tipsformen?

– Det var en riktigt häftig omgång redan inför och jag hade ett flertal drag som jag jagat länge som äntligen skulle ut på banan igen. Sen blev det tyvärr stolpe ut när Megan Di Quattro förlorade med minsta möjliga marginal. Den hästen har varit högt uppe på min radar och jag trodde helt ärligt att det var klart inför upploppet. Men såhär är det ibland med trav. Den enes död - den andres bröd och såg flera fina system runt om i landet som skördade framgångar istället i och med att segern gick till West Wind istället.

– Självklart var det ändå en boost för självförtroendet samt att man fortsätter bevisa att det går att vara med och slåss om stora slantar även med små medel och system!

  • Som vanligt lär du fånga mångas intresse till lördagens V75. Hur det du på omgången?!

– Jag hoppas jag har fortsatt förtroende hos mina följare och att jag snart kan ge tillbaka en häftig smäll. Riktigt kul att få sådan fin respons från köparna. Jag tycker omgången ser småtrevlig ut såhär mitt i veckan, men självklart kommer ögonen förvirras en del av alla röda markeringar i startlistan, haha.

– Jag gillar verkligen Mats Gunnarssons 9 Triton (V75-1). En skräll jag sett i listorna är Sofia Aronssons, 2 Balder Face (V75-5). Ett öppet Klass II-lopp väntar och hästen trivs i den främre träffen. Skoryck blir det för andra gången i karriären och senast den gick så, så segrade man överlägset så det var inte direkt till någon nackdel att springa barfota. Det sägs även att det eventuellt kan bli jänkarvagn på till denna start och den kombon har vi ju sett på andra hästar slå väl ut. 

–  Vill ni ha en till susare så missa inte Rick Ebbinges, 12 Moses Boko (V75-6). Hästen har varit bländande under vintern och här blir det barfota runt om för första gången i karriären. Det borde kunna ge en extra växel och spår 12 gör bara att den inte bör trenda allt för mycket uppåt i procent.

  • Tack för snacket och lycka till på lördag, Stenis!

– Tack själv för ett trevligt samtal och lycka till allihop!

Följ Travstugan på Youtube