• Hem
  • Skrällen avgjorde på målfoto
Vinnare Jimmie V86
Nyheter

Skrällen avgjorde på målfoto

14 januari 2020

Efter många veckors väntan och spännande dueller, står det nu äntligen klart vem som är Travstugans V86-Champion år 2019.

Jimmie V86

Vinnarintervju Jimmie Nordberg, Travstugans V86-mästare år 2019

Ett stort grattis till segern, du är alltså vår bästa andelsspelare på V86.

  • Första frågan är givetvis: hur känns det att kamma hem detta, mycket prestigefyllda pris?

    – Vilken ära att få vinna priset med det motståndet. Travstugan har ju spelare som lyckats väldigt bra på det svåra spelet V86 och därför trodde jag verkligen inte att jag skulle ha en chans på segern, men kanske är 2020 mitt år.

    • När började du förstå att det kanske skulle kunna gå vägen?

    – När min andra spik vann som var 8 Sweet on You i V86-4 och jag sedan hade garderat storfavoriten i nästa tänkte jag att - nu ser det spännande ut. Men sedan vann favoriten där också och då kändes det inte längre som det skulle bli min dag. Med två lopp kvar var det många härliga psykningar i vår gemensamma chatt med nya egna regler, men alla hade någon häst som någon annan inte hade så det var spännande hela vägen.

    • Hur gick dina tankar när du komponerade systemet?

    – Jag tittade i lopparkivet, statistik och sedan lite loppkommentarer och tränarkommentarer. När min ranking sedan var klar tittade jag på spikförslag och väljer som oftast två spikar och sedan får man se vad pengarna räcker till. Jag valde mellan tre spikar och valde två av dessa, sedan garderade jag utifrån min ranking.

    • Du valde att spika emot en av omgångens största favoriter - hade du fått klartecken från Björn?

    – Nej tittade i lopparkivet och rankade den först, sedan när statistiken sa att långdistans var det bästa valde jag att spika då den hamnade först på ranken på båda sätten. Sedan tog jag inte del av något tränarsnack denna gång.

    • Tidigare under året har du haft stora framgångar på V75. Är V86 det nya favoritspelet?

    – Nej det är fortfarande ett extremt svårt spel och V75 är min givna favorit fortfarande. V86 säger alla är så bra för att det räcker med en smäll och det blir bra pengar och jag kan inte förstå varför det ska vara så mycket svårare att analysera ett lopp till. Det är alltså en hatkärlek till V86.

    • Uppenbarligen har du talang för det här med spel på hästar. Några konkreta tips att dela med dig av?

    – Hårt arbete, egna idéer och att hitta en linje som man håller sig efter. Som för mig handlar om att välja en sak och hålla sig till den tanken,  vilket är det svåraste - framförallt när det börjar gå dåligt i perioder. Det kan handla om lopparkivet, läsa programmet, loppkommentarer, statistik osv. Ta en sak i taget och utveckla det till ditt eget. Det är när man balanserar det och jobbar hårt som man kan få utdelning, det är i alla fall min erfarenhet. Jag tycker att jag hittat en balans nu med lopparkivet, statistik, minnet och en magkänsla.

    • Avslutningsvis undrar vi självklart hur en vinst av den här kalibern firades?

    – Under kvällen när vi tittade på travet var det barolo och burgare, vilket är ett firande i sig. När segern var klar, var klockan rätt mycket. Så därför valde vi att sikta mot helgen istället. Gissar på att det blir firande med god mat, god dryck och tårta med hela familjen. Man måste passa på att njuta när man får möjligheten!

    Vill du också vara med och spela V86 eller V75? 

    Bli då medlem i Travstugans andelslag "Direkten Ryd" som du snabbt och enkelt hittar genom att klicka på länken. Här finns andelar i olika storlekar och prisklasser, komponerade av Jimmie och hans duktiga och hårt arbetande kollegor. 

    Följ Travstugan på Youtube