• Hem
  • SILVERKOLLEN - Stostjärnan tillbaka
DEAR FRIEND heat
Nyheter

SILVERKOLLEN - Stostjärnan tillbaka

13 september 2023

Gulddivisionen uteblir från V75-kupongen denna lördag. Istället har Martin på Redaktionen rankat Silverdivisionen (V75-7) där Dear Friend är tillbaka på tävlingsbanan igen!

1 - 1 COMES WITH AGE - Örjan Kihlström
Tränare: Stefan P Pettersson

Frånsett insatsen näst senast på Åby där Comes With Age lite förvånande galopperade så har han varit riktigt vass på slutet.
Vid Åbergskvällen strålande han och även senast på Bergsåker var han omöjlig att passera. Lyckas han försvara innern så är sannolikheten mycket hög att sexåringen tar tredje raka segern tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn.

2 - 2 ICELAND FALLS - Magnus A Djuse
Tränare: Fredrik Wallin

Stall Wallin mår oerhört bra för dagen och hästarna presterar på topp. Iceland Falls gjorde aldrig upp om det i sto-EM men bjöd på en vass avslutning. Jag tror hon blir att räkna med från ett perfekt utgångsläge

3 - 6 LARADJA VRIJTHOUT - Conrad Luguaer

Jag tycker inte åttaåringen inte riktigt haft den framgångsrika säsongen som jag ändå trodde han skulle ha i år. Senast visade han däremot äntligen sitt gamla jag igen och jag tror Connie Luguaer selar ut åttaåringen i riktigt vass form. Över den här distansen och från spår 6 tror jag Connie försöker ladda iväg och Laradja Vrijthout är minst ett starkt platsbud.

4 - 7 DEAR FRIEND - Erik Adielsson
Tränare: Daniel Wäjersten

Lite av hela lördagens mest intressanta häst och rent kapacitetsmässigt är där få i fältet som är på hennes nivå - ja, när hon är i ordning då. Hon är ju lite av ett frågetecken på dagsformen, således känns hon svårbedömd, men jag blir samtidigt inte förvånad om hon slår till direkt. Hon har en tävlingsinställning av guld och hamnar hon bra på det i andraspår och får chansen sista biten kommer det gå fort!

King Of Everything

King of Everything.

5 - 8 MELLBY JOKER - Daniel Wäjersten

Märkligt kanske att ha en från åttondespår så pass högt upp men Mellby Joker är i absolut toppform för dagen. Hade han haft spår lite längre in hade han varit ett segerbud.
Härifrån kommer behöva lösa sig lite så klart men han är väldigt stark och topp 5-placering bör han kunna fixa!

6 - 10 AMALENCIUS B.B. - Mika Forss
Tränare: Timo Nurmos

Lite av loppets gåta till häst som vi inte riktigt vet vart vi har. Han uppför sig väldigt märkligt för dagen men lika trög som han är så avslutar han också oerhört starkt.
Sköter han sig här bakifrån hela vägen är han tillräckligt bra för att kunna fajtas om topp-placeringarna. Svårt se honom som en vinnare, men väl ett platsbud.

7 - 11 KING OF EVERYTHING - Carl Johan Jepson
Tränare: Claes Svensson

King of Everything har fått en välbehövlig paus och återkommer nu igen från ett perfekt utgångsläge i mini-comebacken. Jag tycker han ofta gått väldigt bra bakifrån och han är bra nog att kunna fajtas om 3-6:e plats.

8 - CALLISTO - Salvatore Luongo
Tränare: Tommy Karlstedt

Fick utdelad en tapperhetsmedalj efter insatsen senast. Han ska ha all heder för det, men nu från ett bakspår och över en distans som är ett halvvarv kortare så tror jag han kommer få svårt att lösa topp-placering.

Laradja Vrijthout malgang 1

Laradja Vrijthout

9 - 3 YUVURAJ - Gustav Johansson
Tränare: Håkan B Johansson

Sexåringen har verkligen utvecklats under sommaren och tagit stora kliv. Han möter däremot ett tufft gäng nu och trots ett bra utgångsläge tror jag ändå att sexåringen får det svårt att ta en av de främre placeringarna.

10 - 4 BRAVO SABOTAGE - Markus B Svedberg
Tränare: Ola Samuelsson

Sjuåringen trivs ju väldigt bra över kort distans med framspår men han kommer få svårt att utnyttja sin startsnabbhet nu när han möter några som är betydligt rappare iväg.
Bravo Sabotage tror jag kommer få det svårt.

11 - 5 IDOMENIO SISU - Ulf Ohlsson
Tränare: Petri Salmela

Hingsten gick visserligen klart bra i final senast men det har blivit svårt med de övertygande insatserna den här säsongen. Det som talar till ekipagets fördel är att de kan hamna bra på det i andraspår, men jag tror ändå Idomenio Sisu kommer få svårt att hänga med där framme när tempot höjs.

12 - CONDIOR - Jörgen Westholm

Med all respekt så tror jag Condior hade fått svårt även vid ett bra utgångsläge. När han nu fick loppets sämsta utgångsläge så är det mer eller mindre kört... En framgång är att nå prisplacering (topp 8).

Följ Travstugan på Youtube