• Hem
  • Rickard Svanstedt slutar som tränare
Rickard Svanstedt
Nyheter

Rickard Svanstedt slutar som tränare

11 maj 2022

Via Travronden meddelar Rickard Svanstedt att han beslutat sig för att sluta som travtränare. Motivationen sägs vara anledningen till beslutet.

Stall Rickard Svanstedt har synts till allt mindre på travbanorna. Den här säsongen har rörelsen fram till 11 maj endast gjort 23 starter och för Travronden meddelar nu Svanstedt att han slutar som travtränare:
- Jag känner inte samma sug längre. Visst, verksamheten är trevlig med unghästar och så men min motivation är inte densamma nu.

Sista segern för stall Rickard Svanstedt blev med Classic Sparkle som med Carl-Philip Lindblom segrade 11 september ifjol. Sista segern för Rickard själv blev med Birgitta Strandäng-tränade Almagest A.C. 30 september ifjol.
Vidare meddelar Svanstedt att han kommer ha kvar gården och hyra ut boxar, men att hela egna rörelsen avvecklas. Framöver kommer han istället satsa på konsultverksamhet och helt pausa från travhästarna.

Enligt statistiken ur Svensk Travsports register finns till dags dato 23 hästar hos stall Svanstedt.
Främste profilen är dubbla miljonären Baron Gift som inte startat sedan 6 mars ifjol. Annan profil i stallet är tidigare Svante Båth-valacken Deep Pockets som anslöt till stall Svanstedt oktober 2020 men där han ej gjort någon start.