Readly Express nobbar Elitloppet » 15 maj | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Readly Express nobbar Elitloppet
6 Readly Express Mal Lj
Nyheter

Readly Express nobbar Elitloppet

15 maj 2018

Timo Nurmos har tagit ett beslut. Det blir inget Elitloppet för hans stjärna Readly Express. Under morgonen kom det tråkiga och väntade beskedet och nu väntar hårt arbete för sportchefen Anders Malmrot.

Readly Express vann i år storloppet Prix d'Amerique. När hemmabanan Solvalla skulle hylla hästen en vecka senare fick även stallet en inbjudan till Elitloppet. 

Readly Express har under våren ägnat sin tid åt avelsarbetet och har ännu inte startat sedan segern nere i Paris sista söndagen i maj.
I och med att hästen inte synts till på tävlingsbanan en längre tid, har hans medverkan i Elitloppet blivit mindre och mindre troligt. 

Senast i söndags meddelade Anders Malmrot för V75 Direkt att Solvalla fortsatt var positiva kring start på Solvalla, men så blir det alltså inte.
- Vi har inte kunnat förbereda honom tillräckligt för att kunna gå ut i två heat samma dag, säger Timo Nurmos till Elitloppet.se.

Nu väntat ett hårt arbete för Solvalla och Malmrot att fylla listan på inbjudna hästar. Idag är åtta hästar klara för loppet som ska innehålla sexton hästar.
- Jag har varit medveten om att det funnits en risk för det här beskedet, men det är klart att det känns tråkigt nu när det är ett faktum. På söndag ska startlistan vara klar och jag har halva fältet kvar att bjuda in, så jag räknar med att göra klart med en ny häst under dagen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera