• Hem
  • PÅSKENS FEMMA » Bingolott, bäst och pokerface
Skarmbild 2024 03 31 153542
Nyheter

PÅSKENS FEMMA » Bingolott, bäst och pokerface

2 april 2024

Påsken är firad och nu är vi tillbaka inne i vardagen igen. Martin Engström har ändå velat kolla in påskhelgen och listar fem händelser som han minns lite extra!

RÄTT UTANFÖR KUPONGEN - MEN LÄCKERT INTRYCK!

Vid söndagens multijackpot lades Gulddivisionen utanför kupongen. Om än att det var litet fält som gjorde upp så innehöll loppet ett par starka profiler.

När väl loppet var avverkat kunde nog även de mest pessimistiska hålla med om att det var rätt att lägga loppet utanför V75-kupongen. 
Det till trots var det en riktigt läcker vinnare i form av Borups Victory som visade upp sig. Bakom körde Örjan Kihlström en perfekt preparé med Kentucky River. Vilsam resa längs innerspåret med en rykande avslutning - det kommer stärka hästen rejält till nästa start!

BINGOLOTTON DJUSE

På söndagen var det påsk-haussat Bingolotto i TV4 där de försökte göra en slags uppesittarkvällen light och visades därför i huvudkanalen. 
Magnus A Djuse gick segerlös under torsdagens V75 på Gävle, men när det var dags för söndagen ordnade han dubbelseger och en andraplats.

Det brukar lösa sig på något förbannat djäkla sätt för skicklige Magnus A Djuse - det är lite som att han har sådan "tur" att han hade fått bingo var gång han spelar Bingolotto.
Segern med Illfindmywayhome var stark - men med Månlykke A.M. blev det en mix av skicklighet och en djäkla massa tur när ledande Oppgårdsdrängen sjabblade bort sig.

Skarmbild 2024 04 02 100358

A Fair Day mot segern.

BÄST MED HELA PÅSKEN

Bästa intrycket från hela Påskhelgen var tveklöst A Fair Day i Prins Carl Philips Jubileumspokal. Den som påstår något annat är sannolikt blind och kunde därför inte se loppet.

Oscar Ginman körde självsäkert och rejält starkt med femåringen som visade att fjolårets toppinsatser ska bli något ännu mer den här säsongen. 
Det tar inte många sekunder innan man börjar tjata om Elitloppet när våren bjuder på toppintryck. Jag tror väl inte att A Fair Day kommer vilja tas ut i stentuffa världsloppet redan i år - men valacken kan bli en av hela säsongens toppar! 

VAD MÅNDE BLIVA!?

Det är kul att Elisabeth Almheden firar framgångar med A Fair Day och för Mats Gunnarsson är det en strålande tid med sin Triton.
Två mindre profilerade tränare som är viktiga för sporten!

I söndags lånade Gunnarsson ut Triton till Erik Adielsson som flög mot ledningen med hästen och därifrån lämnades konkurrenterna chanslösa att utmana. 

POKERFACE-HENRY

Ja, att se Moni Viking som en vinnare igen var säkert en belåtenhet för många, men det där med V75 i Norge... Nja. Det är så förbannat tråkigt.

Något som däremot livade upp var Henry Rorgemoen. Ja, på ett sådant sätt att sociala medier hetsade igång.
Rorgemoen körde som en dåre med Custom Chef samtidigt som han hade två andra från stallet i loppet. Självfallet försökte han på en stallkörning.

Matteus Lillieborg gjorde efteråt en bra intervju med flera tuffa frågor till Henry Rorgemoen - som drog på sitt pokerface och bedyrade sin oskuld och att han bara körde sin egna häst. 

Mitt råd till Henry Rorgemoen? Sätt dig aldrig vid ett pokerbord. Ditt face är lika lättläst som en barnbok.

Följ Travstugan på Youtube