• Hem
  • PARALYMPIATRAVET 2024: Travstugans ranking på finalfältet
Para tickster 1500x842
Nyheter

PARALYMPIATRAVET 2024: Travstugans ranking på finalfältet

2 maj 2024

På lördag avgörs årets upplaga av Paralympiatravet. Travstugan har rankat startfältet där knappa förstahästen är en italienare!


1 - 1 BENGURION JET - Alessandro Gocciadoro

Alessandro Gocciadoro har siktet inställt att göra Paralympiatravets final till en upplaga utan dramatik.
Från spår 1 ska han dundra runt ovalen med Bengurion Jet och skulle de lyckas svara ut konkurrenterna är Bengurion Jet svårslagen.

2 - 7 ÖNAS PRINCE - Per Nordström

Önas Prince har sett otroligt fin ut i sina två starter han gjort och reser upp till Mölndal i toppform. Läget är givetvis lite svårt men han är ju rykande startsnabb.
Helt omöjligt är det inte att han lyckas fronta - men oavsett tycker jag han är i sådan dagsform att han är givet segerbud!

3 - 9 KENTUCKY RIVER - Örjan Kihlström

För Kentucky Rivers del tror jag faktiskt bakspåret bara är bra då loppets startsnabba har fått så bra lägen. Han kommer vara väldigt stark över slutvarvet och visst kan det bli så att han dundrar runt långt ute i spåren och flyger förbi alla!

4 - 2 CASTOR THE STAR - Mats E Djuse

Det ska bli riktigt roligt att se Castor The Star i den här omgivningen. Han är tveklöst av kapaciteten att kunna räcka väldigt långt och nu är utgångsläget perfekt.
Han är främsta hotet mot Bengurion Jet till ledningen och skulle Djuse lyckas ta hand om ledningen är Castor The Star riktigt stark!

Bengurio jet stor

Bengurion Jet!

5 - 5 BEARTIME - Carl Johan Jepson

Nioåringen har gjort et bra större delen av säsongen och hans två senaste insatser vittnar om att han är i sin absoluta toppform just nu.
Trivs väldigt väl med Jepson och är ju framförallt väldigt vass sista biten. Han är ett platsbud i loppet, men långsökt se honom som vinnare.

6 - 10 USAIN TÖLL - Björn Goop

Vi känner ju väl till Usain Töll och nu är han åter i Sverige för att tävla. Han fick en helt perfekt resa senast på Vincennes och intressant med Björn Goop i jollen.
Har dock svårt se Usain Töll som en vinnare - som bäst 3-5:a.

7 - 6 UNICO BROLINE - Erik Adielsson

Som vanligt är det Erik Adielsson som ska tävla med Unico Broline. Lite oklart var ekipaget hamnar härifrån, men det bästa vore möjligen tredje-fjärde par utvändigt. 
Åttaåringen gör oftast väl ifrån sig, men jag har dock svårt se honom som en segerkandidat i den här omgivningen.

USAIN TOLL heat 1

Usain Töll.

8 - 3 DORGOS DE GUEZ - Magnus A Djuse

Fransosen som numera tränas av Frode HAmre gjorde det väldigt väl senast och med det loppet i kroppen är han satt i perfekt form just nu.
Nu rycks skorna och dessutom sitter Magnus A Djuse upp. Tror dock inte det blir någon vidare offensiv taktik trots det här läget och jag tror inte Dorgos de Guez duger mer än möjligen som bäst topp 5.

9 - 8 KING SCHERMER - Michel F Rothengatter

Kom inte in i matchen alls senat och nu är det dessutom ett krångligt utgångsläge här. Rothengatter får hoppas det blir ett toktempo där framme och att King Schermer får chansen över sista halvvarvet. Känns dock långsökt med framskjuten placering.

10 - 4 RACKHAM - Christoffer Eriksson

Hemmahästen bjöds in till Paralympiatravet i sista sekund och känslan är väl att han blev det främst för det är hemmaekipage. Insatsen senast var ett steg framåt ska sägas men jag har samtidigt inte övertygats av Rackham på ett bra tag och tror detta är ett djupt vatten.

Följ Travstugan på Youtube