Oviss framtid för Betting Gangster » 23 mars | Nyhet - Travstugan.se
  • Hem
  • Oviss framtid för Betting Gangster
Betting Gangster
Nyheter

Oviss framtid för Betting Gangster

23 mars 2020

Betting Gangster tvingas opereras, detta meddelar hästens ägarkrets Stall Betting via sociala medier. I värsta fall kan tävlingskarriären vara över.

I februari flyttade Betting Gangster över till regi Åke Svanstedt i USA. I fredags skulle hingsten göra sitt första träningspass för regin - något som inte riktigt gick som planerat.

Stall Betting meddelar via sin Facebook-sida att Betting Gangster lät ur strupen och började springa snett med huvudet, vilket ledde till att träningsjobbet avbröts och hästen fick gå till veterinärren.
Efter en koll i strupen visade det sig att Betting Gangster troligen har ett problem som kallas för strup-pipning, där vänstra sidan av strupen är förlamad vilket leder till att Betting Gangster inte får tillräckligt med luft.

Ägarkretsen menar på att det även är på grund av detta som fjolårssäsongen inte riktigt blev så framgångsrik som de hoppades på och att hästen lidit av problemen hela karriären.
Härnäst väntar ett träningsjobb där Betting Gangster ska springa med en kamera i halsen så de exakt får reda på vad han lider av.

Troligen väntar sedan operation och vila i lite mer än en månad.
"Det måste vara en otrolig häst och han måste ha en otrolig skalle som haft det här problemet under hela sin karriär och under varje lopp men ändå tävlat i årgångstoppen. Särskilt då det här inte bara är ett problem i slutet av loppen då han låter illa utan hela tiden då han springer och bryter och försöker få luft.", har Åke Svanstedt sagt om Betting Gangster.

Vidare skriver Stall Betting att tävlingskarriären mycket väl kan vara över om de inte får ordning på problemet.
"Vi hoppas att allt går bra men får vi inte ordning på det här nu kommer Gangster med största sannolikhet aldrig att tävla mer. Det spelar ingen roll hur mycket det har kostat att ta honom till USA mm. Nu är det enda viktiga som gäller att få honom frisk och hundraprocentig. Annars får han jaga damer och äta morötter resten av livet."

Tävlingskarriären hittills har inbringar 3 786 000 kronor med tio segrar under 26 starter.

Dela inlägg

Kommentera