Ny kallblodsfest under Elitloppshelgen » 10 feb. | Nyhet -…
  • Hem
  • Ny kallblodsfest under Elitloppshelgen
Manprinsen
Nyheter

Ny kallblodsfest under Elitloppshelgen

10 februari 2020

På söndag kvällen meddelade Solvalla att de kommer med nytt upplägg till Elitloppshelgen. Från och med i år kommer ett speedrace för kallbloden att köras.

Ett par år har vi under Elitloppshelgen fått erbjudas Speedrace för varmbloden. I år kommer upplägget även testas för kallbloden. Under första Elitloppsdagen, fredagen 27 maj, kommer speedrace för kallbloden att köras över distansen 640 meter autostart.
- Speedrace är ett helt unikt tävlingsupplägg och det har varit väldigt uppskattat under elitloppshelgen. Jag tror att travpubliken, och inte minst alla kallblodsentusiaster, tycker att det ska bli riktigt spännande att vi nu även får reda på hur snabbt kallbloden kan springa 640 meter, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.

Anders Malmrot kommer få uppdraget att bjuda in nio kallblod där hästarna delas in i tre olika heat med tre hästar i varje heat. Vinnarna från heaten möts sedan i speedrace-final.
- Tanken började gro när Lome Brage, med Erik Adielsson i vagnen, öppnade 1.10,6 första hundra meterna i Elitkampen 2018. Nu är tiden mogen att även kallbloden får testa den extremkorta distansen som vi har i Speedrace. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Malmrot i pressmeddelandet.

  • Har du inte skaffat biljett till Elitloppshelgen? Köp här!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera