DANIEL OLSSON I SULKY
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Svårersättliga genombrottet

På onsdag morgonen blev det klart att Daniel Olsson lämnar Kanal 75 för ett toppen-jobb hos Menhammar. Genombrottet lämnar nu tv- och datorrutan med ett stort tomrum som Kanal 75 får jobba hårt för att ersätta

Att genomlida en baksmälla är väl sällan något man varken föredrar eller rekommenderar ens främsta fiende. Just baksmällan osade som ett tungt täcke över Kanal 75-borgen i onsdags. Ja, utan att lyfta upp Daniel Olsson alltför mycket så är det för mig solklart att han är den på kanalen som de allra minst önskat skulle lämna.

När jag inför det nya året sammanfattade säsongen 2021 så lyfte jag Olsson som det stora genombrottet. Han överraskade mig och kom upp på en nivå i sitt kommenterande och i sin roll på ATG Live som var för mig mästerlig.
Där finns de som gör sig glada att reagera på sättet han pratar på. För mig är det en onödig struntsak. Expertisen är på högsta nivån och jag tycker alltid han varit intressant att lyssna på.

Daniel Olsson är den som Kanal 75 skulle hållit hårt om. Den sista som skulle lämnat kanalen. Tidigare var förlusterna av Anders Malmrot i V75-studion och Molle Molin i Liven tunga tapp som märktes rejält. Plötsligt blev det inte samma höga kvalité och vi tvingades vänja oss vid någonting annat.

Något liknande tror jag kommer ske nu. Daniel Olsson var alldeles förträfflig. Att han tar sig an uppdraget på Menhammar är förståeligt. För en travsjäl som tidigare dessutom varit aktiv under många år, är det rena rama drömjobbet.

För Kanal 75 blir han svårersättlig. Så är det bara. Detta tvingar kanalen att tänka om och kanske få in några nya ansikten, vilket sannerligen inte är det mest frekventa som sker i den kanalen. 
Om ni ändå ska hålla på och ändra om; lägg ner det här med urvattnade 'Vass eller kass'. Ja, när ni nu ändå håller på....

Skitnödigt utan Tetrick Wania

På fredagen släpptes nomineringar till årets hästgala. Som alltid har man sina åsikter kring vilka som borde eller borde inte vara där.
Mest anmärkningsvärt var utan tvekan nomineringarna till "årets tvååring".

När de fyra tvååringarna presenterades var det bland andra Julia Sisu som visades men vars bilder dock var på Tetrick Wania. Väl när de fyra presenterats fanns just Tetrick Wania inte med bland de fyra.
"Svensk häst med svensk tränare"
, förklarade de i tv-sändningen under fredagslunchen. Ett för mig ganska skitnödigt beslut. Har man varit med i svenska årgångsloppen och på sätt uppenbarligen är en svensk häst är det för mig en icke-fråga att man har rätt att prisas på svenska travgalor. 

Den som nu istället vinner tvååringspriset kommer givetvis vara den "eviga tvåan" inom kategorin. Det känns ganska enögt för svensk travsport att endast se till "en viss sort". Det är bara inom landets gränser det räknas. Och då ska du minsann även tillhöra en svensk bana.

-----
Man gillar ju krigare som tar sig tillbaka fastän de vid senaste starten hade svart-vitt på tv:n.

På tisdag den här veckan återser vi självaste Ni Talar Bra Latin igen. Tolvåringen har inte startat sedan 23 oktober 2017 och på Jägersro i V64-6 gör han efterlängtad återkomst, den här gången med Sören Boel i sulkyn som körde valacken i kvalloppet 21 november ifjol.

Martin Engström