V75atg
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Oförståndig förståelse

Vi lämnar en vecka bakom oss där ATG-strulet fortsatte diskuteras. Plötsligt var det vi spelare som inte begrep bättre. "Ni vet mycket väl om det här från förr", ungefär. Även fast jag på sätt och vis förstår tankegången är det för mig ändå helt oförståeligt.

Det började givetvis med Hans G Lindskog med hans V75-krönika. Kring det behöver man inte dravla vidare om. Ni som vet, ni vet och så vidare. Ny riddare att stå upp för sitt ATG-fort blev senare Micke Nybrink. 
Varje fredag skriver han sin V75-krönika i Sportbladet med några inledande rader om aktuella ämnen följt av sina V75-tankar.

Vid fredagens krönika valde han, liksom Lindskog, att stå ATG troget. Nu håller visserligen han med spelbolaget i handen och att han ska ut och kritisera spelbolaget vore att be om för mycket. Utdraget kring Nybrinks krönika ser ni nedan:

Nyb

Och, okej. Om jag ska säga något väldigt tydligt först och främst. 
Vi har varit med om ATG-störningar förr. Sisådär 89 gånger om jag ska räkna snällt. Visst borde man ha lärt sig vid det här laget att vara ute i god tid och så vidare. Det begriper allihop. Men jag förstår inte detta oförståndiga synsätt. Det är inte där fokuset ska ligga. Aldrig!

Jag har varit med om arbetsplatser i unga dagar med halvdana arbetsverktyg där vi "fotfolket" istället fick anpassa arbetet och hitta på egna små-lösningar för att företaget inte rättade till problemen. Detta ledde till att företaget helt enkelt anpassade sig tillbaka och struntade i att göra arbetsklimatet bättre. Fotfolket kan tydligen göra ett hyggligt arbete ändå. Och köpte att det var lite halvdant. 

Det verkar vara lite så som ATG-folken upplever hela misären. Eftersom vi varit med om bekymmer förr borde vi ha lärt oss vid det här laget. Och helst lämna in V75-kupongen till stora dagar 1-2 timmar innan spelstoppet. Allt för att anpassa oss efter ATG:s skitiga sajt. Stendumma spelare som inte lär sig.

Det är tydligt att de som "försvarar" ATG till världens ände har detta fokuset. Det är rätt tydligt att de tänker mer på vilka de håller i handen än vad som är det rätta. Jag förstår ingenting fastän jag förstår.
-----
Sannerligen ironiskt var det även vid lördagens V75 Direkt där Sandra Mårtensson åter ändrade om huller om buller kring sitt system. Vid 16:15 ändrade hon plötsligt spik helt och hållet och där Micke Nybrink bredvid stod och bet sig i tungan. Att ändra sig kring ett system är Mårtensson inte unik med. Så gör vi nog allihop någon gång. Sen är det väl kanske lite väl "målfoto" att göra det fem minuter innan V75-starten.

Det hon utförde i sändningen i lördags är just det som ATG-folket avskyr...

Inte minst när ATG-sajten åter fick sina haveri inför lördagens omgång på Mantorp. Med tio minuter kvar till V75-1 började sajten få sina problem och där flera kunder inte lyckades logga in på sina konton och därmed inte kunde lämna sina spel. Det var tydligen liknande bekymmer som inför Nyårsafton, meddelade ATG.
Nåja. 

Martin Engström