Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON; med icke existerande gränsdragning

Jag har reagerat kring det förr och med tanke på att alldeles för få så gör jag det igen. Kan vi inte göra någonting åt gränsdragningen, någon gång?!

Jag har ältat det som en LP-skiva som stannat vid samma spår på skivan - nu sitter jag och gör det igen. Trots mina 33 år på jorden är jag stundtals som en grinig gammal gubbe. 

Jag har nämnt min problematik kring media/aktiva flertalet gånger. Det är verkligen obegripligt hur det fortsatt år efter år inte görs någonting åt det här!

Patrik Fernlund är alldeles briljant på att agera kommentator/stallbacksreporter. Det har jag alltid tyckt och alltid lyft fram. Bekymret är dock att han även arbetar där vid dagar när han antingen kör lopp själv eller har starthäst. Låt gå att det är sambon Jasmine Ising som agerar tränare, men visst är de två ett ytterst skickligt radarpar.

Det slog mig verkligen för någon vecka sedan när jag satt vid tv:n och plötsligt fick se Fernlund ståendes i kördress - med mikrofonen i handen och agerade reporter.Visst satt jag snabbt på print screen-knappen och förevigade ögonblicket och när jag väl postade det på sociala medier slog det mig hur få där var som reagerade.
Det tycks ha blivit accepterat för alla och i mina ögon är sådant både sorgligt och lite... "farligt".

Som media ska man kunna kritisera. Man ska även vilja kritisera. Om det såväl är positivt som negativt.

Kring detta har exempelvis Anders Malmrot varit exemplarisk.
I mina ögon var han den mest intressante och skickligaste i tv-rutan som spelexpert. Den dagen han sedan gick över till Solvalla försvann han ur rutan och V75-studion lika fort. Och aldrig ens gjort gästbesök i rollen. En respekt för både sitt egna yrke och rollen inom media.

  • Den ende idag inom media som inte har med några aktiva att göra är Micke Nybrink. Jag hade nog inte reagerat eller anmärkt på det om det inte varit så tydligt. Vad det gör med sändningarna. Nybrink är nämligen den enda som både vill och vågar säga vad han tycker och tänker.

Det såg ut så här 2018, det ser ut så här idag 2022 och det kommer se exakt likadant ut även år 2025. Att inte fler reagerar åt den här genomskinliga gränsdragningen är bedrövligt.

Coin Perdu Mal

Tacksamhet mot storstallet - får det jag vill ha!

Via mina sociala medier där jag blajjar om lite allt möjligt i travsportens värld så har jag ofta lyft fram stall Svante Båth.
De vet verkligen vad vi utifrån vill ha; en insyn och informativa texter om deras hästar.

  • Jag som främst är förälskad i travsporten på grund av sporten och inte spelet går dagligen in på sajten deras för att läsa uppdateringarna om varje häst. Skötarna styr sajten med stor bravur och ger mig en insyn i vardagen.

Very Kronos är min absoluta favorit är jag evigt tacksam över att få ta del av så mycket "bakom kulisserna"-texter som vi får därifrån.
Jag får verkligen det jag vill ha. Dagsstatus på vardera häst utan att några spelfloskler blandas in.

Klicka här för att hitta dit!
-----

Skyll er själva - var ute i god tid!

  • Det skälls en hel del på Solvalla för deras biljettpriser till Elitloppshelgen. För detta vill jag säga; skyll er själva istället!

Vet man med sig att Elitloppshelgen är ett klassiskt besök för en och att sannolikheten är stor att man är på Solvalla sista helgen i maj, så är det bara att vara ute i god tid.

Just nu erbjuder nationalbanan ett "early price" för hela helgen för 350 kronor (klicka här). Det är ett generande lågt pris för en helg av den klassen. Priset gäller till och med 30 september.
För er som sedan köper biljett efter det datumet; gnäll inte på annan än dig själv!

Ha en fin vecka, 
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube