Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON: ...med en spark?

Det var närmast otäckt att följa V86-5 från Bergsåker i onsdags och nog vet jag inte om det kändes än sämre när man fick läsa efterföljden.

Dessvärre inträffar det en och annan olycka på våra travbanor och förra onsdagen var det dags igen.
I V86-5 satt Robert Bergh först utvändigt med sin Bravo Umut Rodi, men med mindre än halvvarvet kvar tröt krafterna rejält. 

Detta ledde till en rejäl temposänkning och när det är hästen som är först utvändigt kan detta få konsekvenser. 
Konsekvenser blev det allt.

Ekipagen bakom fick på kort tid vara med om en väldigt trött häst som inte kunde hålla uppe någon fart - allt resulterade till slut i kollision.
I backen föll Marie Hafstad Eriksson och så även hennes Bold Silver föll till marken. 

Nu är jag varken någon kusk, tränare eller domare på en travbana. Bara en simpel staketkusk som älskar travsport.
Hafstad Eriksson skadade sig så pass illa att hon fick tas till sjukhus och hela incidenten såg fruktansvärt obehaglig ut.

När hon väl repat sig något kommer hon däremot få betala för sig. Kusken fick nämligen 1 000 kronor i böter för ouppmärksam körning som stört medtävlare.
I mina ögon är det närmast som att hon sparkas på medan hon ligger. 

Min reaktion av det hela var tveklöst att Robert Bergh-hästen var anledningen till det hela. Som sedan närmast stapplade i mål på väldigt trötta ben.

Att travsporten är för alla är sådant som kan göra mig stolt. En amatör kan en plötsligt ställas mot sportens storstjärnor och det med sin egentränade. Drömmar slår in.
Men som många andra sporter är det ofta som så att stjärnorna klarar sig undan. Det är betydligt lättare att sätta dit den mindre.

I det här fallet sparkades det på Marie Hafstad Eriksson. Och som om det inte vore nog krävdes Bergh-hästen Bravo Umut Rodi inte ens på något friskhetsintyg eller någonting. Istället var det fritt att anmäla nästa dag igen.

Jag är som sagt bara en staketkusk som emellanåt vågar tycka till. Det här kändes helt enkelt inte bra...
-----
På tal om något som inte kändes helt bra var det sisådär att följa fredagens lunchtävlingar på Kalmartravet.
En kusk med ett mörkt förflutet kring djur var högaktuell i V65-tävlingarna.

Förtjänar alla en andra chans? Jo, men i regel de flesta så klart. 
Det som är viktigt är hur man förvaltar den chansen. Att därför denne kusk nu vid sin andra chans fortsatt verkar inom travsporten är det närmast smaklöst och vidrigt. Och en andra chans som försvinner.
-----

Följ Travstugan på Youtube