On Track Piraten
Redaktion

MÅNDAG MORGON: Höstmörkret och dalastjärnan

Plötsligt är vi mitten av oktober. För ett ögonblick sedan stod jag och njöt av sommarens sista varma strålar under Derbyhelgen. Nu är vi här. I mörkret, inbitna höstvindarna och det snabba mörkret som lägger sig över oss på seneftermiddagen. Lyckligtvis har vi ljuset; travet.

Ja, vad skulle man gjort utan travet? Det är ofta jag ställer mig den frågan. Allt som den här sporten ger mig dagligen är något jag sällan reflekterar över. Plötsligt blev det så när hösten nådde oss i år. Allt förbannat mörker. Även fast man upplevt det år efter år är det inget man vänjer sig vid. Inte så heller i år. Jag gläds därför extra mycket åt mitt intresse för travet
-----
Måndagen inleds med lunchtrav på Åby och senare på kvällen är det Rättvik som arrangerar V64-tävlingar.

Mest uppmärksamhet får givetvis hemmastjärnan och den så kallade dalastjärnan, On Track Piraten. Dags för start nummer 191.
I sulkyn den här gången sitter Nathalie Blom och ekipaget syns i V64-5 med 40 meters tillägg. Även fast vi vet om hans kunnande så blir det knappast en straffspark då fältet innehåller tuffingar som Kalashnikov och Young da Vici 20 meter framför.
-----
På tisdag lunchen startar ett par miljonärer i lopp 6 på Bergsåker-lunchen. Bland de startande syns Flash Hammering som med Daniel Wäjersten i sulkyn regidebuterar för Caroline Holm. Konkurrenter i fältet är bland andra Hunkydory Degato och Twinkle Face.

Axevalla håller i tisdag kvällens V64-tävlingar och i V64-2 syns flera fina talangfulla treåringar. Maria Törnqvist-tränade Lord Boko har inlett karriären med tre raka segrar och strider nu mot Marlon Boko och Vinci Nice.

V64-6 är Ullbergs Minne med 100 000 kronor i förstapris. Här ser vi hemmastjärnan Handsome Brad från bakspåret med Disco Volante vid sig. Från framspåret startar Reckless med jänkarvagnen. Senast han fick på sig den vann han från ledningen runt om!
-----
Det kan bli en kul V86-kväll den här veckan som delas mellan Jägersro och Solvalla

Kvällen inleds i V86-1 med Wolf of Wallstreet som startar mot V75-betrodde Power Lane - men i V86-2 är det femåringen Summit In Sight som med två raka segrar startar mot Giant Shadow, Deede Star och Selected News.

Conrad Luguaer visar upp Wolf of Wallstreet i V86-1 men i V86-5 får vi se honom med bildsköne Nero Maximus igen. 
Sexåringen har inte startar sedan 22 februari när han var nere en vända på Vincennes. I V86-5 starttar han över korta distansen mot Bordeaux S. och Eenymeenyminymoe.

Handsome Brad

Handsome Brad ser vi på tisdagen på Axevalla.

Bartender In, ringer det en klocka? Jo, men visst gör det så. Elvaåringen tillhörde tidigare Per Linderoth och senare Johan Untersteiner och efter fyra års frånvaro(!) återkom han för finska Katri Millkola i somras.
På torsdag gör han sin första start i Sverige sedan 26 september 2017 när han startar i lunchlopp på Bodentravet mot Hesiod och Eder Bob.

På Gävltravets V64-tävlingar körs Jöns Olofssons Minne i V64-2 med 75 000 kronor i förstapris. På startvolten ser vi Ava Modde med tre raka segrar med sin tränare Henrik Svensson.
Annat intressant kallblodslopp är V64-3 där Oskar Kylin Blom visar upp Bäcklös Faron som startar mot Fosshaug Frasse och Langlands Hövding.

Stall Redén är på plats på Gävle med två profiler från stallet:

  • I lopp 3 startar Missle Hill i Vallonloppet mot M.T.Insider och Nappa Scar.
  • Margaretha Tooma med tre raka segrar startar i V64-5 mot Bellatrix Club och Ies Juvel.

Ha en fin travvecka,
Martin Engström