Mandagm
Redaktion

MÅNDAG MORGON:... Go West!

Vad som till en början var en ganska öde afton på Solvalla i fredags blev till en helfestlig sådan med hög stämning. Go Westholm!

Förrförra helgen satt jag på Jägersro mestadels i Café Upploppet och det var en lördag med mycket hög stämning och härlig gemenskap. Som det var förr, brukar man säga. Och ja, det var verkligen så!

I fredags anlände jag sent till Solvalla, runt 20-tiden, och vandrade först in i Ströget som var mer öde än svenska motorvägarna klockan 15:00 på Julafton. 

Det ironiska med Ströget var även att ölen tog slut med två lopp kvar där nere. Sällskapet på 5-6 personer var inte särskilt nöjda över detta...
Men, var det inte mer än så här? En kväll med Solvalla Grand Prix och ett löp med Mister Hercules mot Aetos Kronos och Gooner?

Jag fick nog lite magont över det hela tills Anders Malmrot gick förbi;
"Men Martin... Upp till Valla Krog istället!
"

Sagt och gjort och så blev det. När jag väl vandrade in på Valla Krog var det som en käftsmäll över en med gemenskap. 

Det var över 450 personer och all förtjänst faller på Jörgen Westholm. Han gör verkligen allt rätt och bjuder på sig själv via sina sociala medier och publik-frieri likt i fredags var femstjärnigt. 
Krogen var fullproppad och leddes även briljant av Johan Engberg. Det var lite som förr och det är bara att falla in i hyllningskören till Westholm.

E986 A020 66 B5 4409 BD31 45 EA70730691

Från Valla Krog i fredags.

Jag är ju en sådan som sällan gillar att sitta eller stå uppe i värmen när det väl är lopp. Väl vid loppen sprang jag ned till bankanten och fast det var så pass hög klass på loppen så var det givetvis dystert med så få besökare.
Detta ska dock inte bli någon klagomur för publik-frågan. Det är vi så bra på alla andra veckor.

Jag lämnade trots allt Solvalla i fredags med ett leende på läpparna. Det var som att man var på trav förr....

-----
Stefan Melander är förmodligen den mest passionerade travtränaren vi har. Han lever dygnet runt kring sina hästar och bor nog mer inne i traktorn än i fåtöljen hemma. Förra veckan fyllde han 65 år och givetvis skulle det uppmärksammas!

Ironiskt nog menade Melander även på att travet för honom bara blir roligare och roligare, via ett uttalande på Travronden.
När man varje vecka läser hans krönikor i Expressen får man en helt annan bild. Är det någonstans som travet ska "sälja in sig" så är det i riksmedia.

Visa gärna detta roliga i dina texter framöver med, Stefan. Det enda du erbjuder där idag är nämligen bara eländes elände kring sporten vi alla älskar.

Följ Travstugan på Youtube