Odd Herakles
Redaktion

MÅNDAG MORGON: En kall vecka väntar oss

Högtrycket som drabbade Sverige under delar av juli är oss förbi och passande nog vid augusti månads första vecka är det kallbloden som väntar oss. Onsdagen kan bli något den, med Månlykke A.M. mot Odd Herakles (bilden).

Jag har väl knappast hymlat kring att kallblodssporten genom åren inte varit min favorit i travet precis. Det skall dock sägas att eliten på senare år utvecklats i rekordfart och tävlingarna hållit hög klass. Det har varit svårt att inte charmas över sådana som Lannem Silje eller för den delen Månprinsen A.M. i hans prime.

  • På tal om Månprinsen A.M. får vi återse sonen Månlykke A.M. på onsdag. Väl efter prinsens tragiska bortgång var det som att Månlykke A.M. kvickt tog över kungakronan och har sedan förgyllt oss på ovalen.
    På onsdag är han tillbaka igen i Sven O Perssons Minne. Det gläder givetvis att Odd Herakles tar upp kampen och gör att onsdagens batalj blir en av veckans främsta höjdpunkter i travsporten.

De som har möjligheten att ta sig mot Östersund borde göra det. Det är kallblodssport av yppersta klass som väntar oss!

Annat intressant under onsdag kvällen är att vi återser Naheed igen. Sexåringen årsdebuterade senast genom att ta tionde seger i trettonde starten. Hingsten är något alldeles speciellt och så länge inte skador hindrar honom kan han vara Oscar Berglunds storstjärna för framtiden. Startfältet i V86-1 är inget som bör skrämma upp Naheed, åtminstone.

Det är tydligen även Kallblodsderbyt och Derbystoet och det man givetvis tar med sig är att kallblodssporten dessvärre inte har den där rejäla bredden som gör det hela lite rafflande. Med det sagt är det givetvis imponerande att Öystein Tjomsland dominerar rejält.

Coin Perdu Mal

Coin Perdu.

Om jag rekommenderar folk att ta sig mot Östersund på onsdag är det inget mot vad jag kräver till måndagen på Mantorp. Jösses vilka tävlingar!

  • Östergötland-banan väljer åter att hedra familjen Takter.
    I V64-1 körs årets upplaga av Takter-trofén där Coin Perdu aviseras köras i jänkarvagn och även springa barfota runt om, vilket han inte gjort sedan Kriteriefinalen 2017! Sjuåringen är en storstjärna sett till kapaciteten hans och det kommer bli oerhört intressant om planerade utrustningen även används till loppet.
    Bland konkurrenterna i Takter-trofén är Brother Bill som äntligen fungerade fullt ut senast och besegrade Don Fanucci Zet.
  • Annan höjdpunkter under Mantorpskvällen är givetvis Breeders' Crown-loppen och framförallt bland fyraåriga hingstarna ser vi Önas Prince som lottades till spår 12 mot Hell Bent For Am och Mellby Illusion. Snacka om att det kommer krävas en del för att fyraåringen ska kunna ta nionde raka segern!

------
Tisdagens intressanta tävlingar körs från Bollnäs där Robert Dunder selar ut Kissinger Boko i V64-1 där V75-vinnaren ställs mot Chestnut Bojje och Hemisphere.

På lunchen från Solänget är det Slepinerdagen och i montéloppet kan B.W.Sture ta sin fjärde raka montéseger. Det har minst sagt varit montén som gällt för åttaåringen på senare tid och den här gången startar han över 1 140 meter mot Don Viking och Tand Kraft!

I skymyndan till Bollnäs V64-tävlingar är Jägersro saxbana där det åter ser tufft ut för Global Agreement. Hästen har rapporterats kännas väldigt fin på slutet men där galopper och otur satt emot honom. Den här gången över 1 640 meter skulle man kunna tro det slutligen var dags - tills spårlotten gav honom spår 8 mot Galantis som gör sin första start sedan februari.

Under kvällen startar även Oxidizer som senast briljerade på V75. Den nyblivne miljonären startar på tisdagen mot Hierro Boko och 40 meter framför ser vi Barbaro As som rapporteras springa barfota runt om i karriärens tionde start.
-----

Som vanligt vid torsdagar är det Åby som styr V64-skeppet med tävlingar som väl kanske inte kryllar av profiler. I V64-5 över medeldistansen startar Grandfather Bill mot Tony Afrika och hemmahästen Reddington.

Men som sagt; det är kallt som gäller i veckan och ALLA till framförallt Östersund,
Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube