• Hem
  • KRITERIERANKINGEN: Så rankar vi Kriteriet 2022
Bedazzled Sox mal
Nyheter

KRITERIERANKINGEN: Så rankar vi Kriteriet 2022

20 september 2022

På lördag är det dags för treåringarnas främsta tillställning; Svenskt Travkriterium 2022. Travstugan har ögnat igenom tolvhästarsfältet där vi rankar Bedazzled Sox (bilden) etta!

1 - 1 BEDAZZLED SOX - Torbjörn Jansson - Tränare: Roger Walmann, skötare: Isabell Ahlin
Vinstchans: + + + + +

Nog får han räknas som den att slå i Kriteriet 2022. Bedazzled Sox har inlett karriären lysande med nio segrar på tolv starter och 3 600 000 kronor på kontot.
Han levererade även i Uttagningen hit och nog är det många som håller tummarna även för kusken Torbjörn Jansson.
I år är det exakt 20 år sedan Jansson segrade i Kriteriet senast (2002, Malabar Circle Ås).

2 - 3 FOLLOWING - Björn Goop - Tränare: Stefan Melander, skötare: Jenny Gustafsson
Vinstchans: + + + +

Senast Tarzan Melander levererade en Kriterievinnare var år 1998. I år kan han ha ny chans när hans Following startar som främsta utmanaren till Bedazzled Sox.
Treåringen vann korta E3 och aviseras intressanta ändringar nu till finalen. Trivs även bra med Björn Goop!

3 - 6 GREENSBORO ZET - Claes Sjöström - Tränare: Daniel Redén, skötare: Mikaela Magnusson
Vinstchans: + + + +

Nog var det många som trodde detta skulle vara Örjan Kihlströms val. Vann uttagningen hit mycket enkelt! Han är väldigt snabb bakom bilen, men visat att han tål olika upplägg med. Claes Sjöström sitter upp för första gången och kommer ge järnet för att fronta.

4 - 11 XANTHIS HARVEY - Örjan Kihlström - Tränare: Daniel Redén, skötare: Ellinor Wennebring
Vinstchans: + + + +

Firma Redén/Kihlström har stått som vinnare av Kriteriet de två senaste åren. Örjan Kihlström hade ett par val och valde Xanthis Harvey vilket säger en del om hur högt han håller denne hingsten.
Kördes utvändigt om Bedazzled Sox länge i uttagningen vilket inte är det enklaste, men bevakade andraplatsen med god marginal till trean. Har styrkan att blåsa ner allt.

5 - 7 EVERY DAY ELEGANT - Per Lennartsson - Tränare: Roger Walmann, skötare: Isabelle Ahlin
Vinstchans: + + +

Liksom uttagningen kör Per Lennartsson även här. Från andrapar utvändigt 300 meter in i uttagningsloppet kördes hästen framåt och övertog ledningen halvvarvet in. Borde vunnit loppet men blev förbipasserad av Global Deputy som hängt med i rygg.
Testas nu barfota fram och är han som han var näst senast kan han vara överraskningen här!

Follow

Followings målfoto.

6 - 10 MONASTERY BOKO - Robin Bakker - Tränare: Paul J P Hagoort, skötare: 
Vinstchans: + + +

Gick riktigt bra i uttagningen hit och med den starka insatsen han stod för där reser han åter nu till Solvalla i yppersta toppformen. Startsnabbhet besitter han inte men däremot en ruggig styrka och speed som kommer väl tillhanda här!

7 - 5 BENGAN - Ulf Ohlsson - Tränare: Daniel Redén, skötare: Lina Persson
Vinstchans: + + + 

Satt i femte par utvändigt till en början och avancerade sedan fram utvändigt ledande Mister Jupiter med 1 500 meter kvar. Gick riktigt starkt därifrån och höll dessutom på att ta ner ledaren (dött lopp). Körs åter av Ulf Ohlsson som kört hingsten 4 av 8 starter och ska inte underskattas!

8 - 8 COQUAHOLY - Kim Eriksson - Tränare: Roger Walmann, skötare: Sofia Wedin
Vinstchans: + +

Coquaholy har varit väldigt bra i stort sett alla sina starter och är en av Kriteriets mest rutinerade sett till hans 15 starter. Han är väldigt stark av sig och jag blir inte överraskad om han har styrkan att nå topp 3 vilket man får se är det mest realistiska att hoppas på.

9 - 4 ANTE LA ROQUE - Erik Adielsson - Tränare: Daniel Redén, skötare: Synne Nybö
Vinstchans: + +

Efter många om och men lyckades Ante la Roque att ta sin första seger i 16:e starten senast. Är inne i en stark utveckling hos Daniel Redén och framförallt väldigt startsnabb. Ska mycket till för att han ändå ska göra upp om segern, men väl en framskjuten placering!

Misterjup

Döda löpningen mellan Mister Jupiter/Bengan.

10 - 9 MISTER JUPITER - Jorma Kontio - Tränare: Timo Nurmos, skötare: Fredrica Sandberg
Vinstchans: + +

Han är visserligen en segerstaplare med fem segrar på sex starter, men det är ännu en väldigt orutinerad herre det här som stall Nurmos matchar försiktigt. Ledde uttagningsloppet länge länge och med knapp marginal blev det död löpning mot Bengan. Knappast någon ledning nu och bakspåret är missgynnsamt. Körs troligen försiktigt.

11 - 2 GLOBAL DEPUTY - Magnus A Djuse - Tränare: Fredrik Wallin, skötare: Hannah Norling
Vinstchans: +

Lyckades ta sin första seger i uttagningen hit där han lite turligt hittade ut från rygg ledaren och spurtade hem segern. Läget till trots så känns det ändå som att han nu är ute på lite väl djupt vatten och att han ännu inte är redo att prestera på samma höga nivå som segerbuden.

12 - 12 MY DREAMS - Oskar J Andersson - Tränare: Oskar J Andersson, skötare: Paula Gyllenberg
Vinstchans: +

Loppets minst rutinerade treåring sett till sina fem starter i karriären. Gick en väldigt fin tid i uttagningen bakom segrande Following och är i väldigt fin form för dagen - men härifrån blir det väldigt, väldigt svårt.