• Hem
  • Juel: "Inga problem med att starta i Sverige"
Jeppe Juel
Nyheter

Juel: "Inga problem med att starta i Sverige"

30 mars 2020

Sedan en tid tillbaka har danska travsporten valt att ställa in alla tävlingar på grund av corona-viruset. Nu väljer Jeppe Juel att resa över till Sverige med sina hästar. - Svenskarna har hanterat det bra. Jag ser inga problem med att starta i Sverige, säger Juel till danska sajten Travservice.

12 mars valde det danska travförbundet att ställa in alla tävlingar tills vidare på grund av rådande Corona-viruset. Inställda tävlingarna har lett till att flera hästar nu stått ostartade i snart en månad eller flyttats över i svensk regi.

Efter att inte ha tävlat med sina hästar sedan 14 mars tar nu Jeppe Juel resan över till Sverige och startar bland annat på V75 på Jägersro på lördag.
- När jag ser hur svenskarna hanterat situationen ser jag inga problem med att starta där. Jag har tidigare avvaktat och sett över läget, säger Juel till Travservice.

Jeppe Juel reser först till Åby med två hästar på torsdag och besöker sedan Jägersro på lördag med fyra startande. 
- Jag har självklart pratat med mina hästägare, som ändå är de som bestämmer var vi ska starta, och inga av dessa har uttryckt att vi INTE ska starta i Sverige, fortsätter Jeppe Juel.

"Lördagens V75-hästar inte tillräckligt förberedda"

Inom V75-spelet på lördag startar han i Silverdivisionen med Forecast och senare Onceforall Face i Gulddivisionen. 

På grund av tävlingsstoppet i Danmark är däremot dagsformen ett frågetecken på de båda.
- Anmäler man till V75 ska man vara väldigt förberedd, men jag är inte riktigt så förberedd med hästarna som jag vill. Dom har båda gått ett par banjobb men kommer kanske behöva en genomkörare.

Onceforall Face, som 2013 vann Svensk Uppfödningslöpning i regi Lutfi Kolgjini, startar från spår 12 i Gulddivisionen. 
- Jag hade gärna gett honom ett par lopp eller två och kanske ett provlopp innan jag gick ut i Gulddivisionen. Efter lördag finns där inga planer direkt förutom att resa ner till Frankrike igen när dom öppnar upp där. Han passar bra för loppen där nere.

I Silverdivisionen startar Forecast från spår 9 över 2 140 meter
- Han har ett bättre spår än Onceforall Face. Jag är nöjd med utgångsläget där jag kan köra lite defensivt och han kan vara en platschans. Forecast gör alltid bra ifrån sig efter vila.

Följ Travstugan på Youtube