INTERVJU: Marc Elias om sociala medier » 7 apr. | Nyhet -…
  • Hem
  • INTERVJU: Marc Elias om sociala medier
Marc elias
Nyheter

INTERVJU: Marc Elias om sociala medier

7 april 2021

Sociala medier inom travbranschen växer för varje dag. Med det kommer dessvärre även hatet. För Marc Elias blev lösningen att blockera istället för att lämna mediet.

Sociala medier som Facebook och Twitter ökar för varje dag med intresserade travspelare. Med detta tillkommer även en liten klick av hatiska konton som kan utsätta aktiva tränare och kuskar för ett eller annat.
En av de som utsatts för detta är Marc Elias som både är son till Conrad Luguaer och är aktiv själv sedan ett par år tillbaka.

–  Så fort det är något negativt så vill man inte se det. Alla gör misstag, även framgångsrika, säger Marc Elias.
–  Alla de som skrivit till mig och där jag sedan gått in på deras konton så ser jag ibland att de har druckit. Då sänks hämningarna.

Elias har tidigare en incident från i vintras där han öppet agerade mot sociala medier.
Efter en bortstyrning med Toddler på V86 mottog han flera inlägg på sociala medier som han senare reagerade mot när han vann med Laradja Vritjhout.
–  Jag skulle kolla vad klockan var och så såg jag att någon taggat mig på Twitter. Men de jag gjorde då var inte bra.

Att lämna sociala medier är något Marc Elias aldrig funderat på. Istället har han bland annat tagit sin sambo till hjälp.
–  Sambon hjälper mig, framförallt när jag är iväg på trav. Så fort jag kör en häst och det kan komma in vågor av bullshit så blockeras de.

Marc Elias menar även på att travets aktiva på sina sätt har det svårt med att hantera sociala medier.
– Aktiva får ej den hjälper dom behöver. Det måste finnas en option om det blir för jobbigt, för mindre kuskar och tränare. Om det blivit för mycket en tid; "Vad kan jag göra nu? Och hur?".

Elias fortsätter;
– Jag har lärt mig och blivit mer proffsig. Konstruktiv kritik är så klart okej, men inte såna som vill göra livet surare för en. Så fort något dyker upp som jag tycker är allt annat än konstruktiv kritik blockerar jag. Desto mindre info - då kan spelarna lika gärna lira på lotto istället.

Dela inlägg

Kommentera