• Hem
  • INTERVJU: Hemmastallet inför V75
CONRAD LUGAUER
Nyheter

INTERVJU: Hemmastallet inför V75

8 april 2021

På lördag har stall Conrad Luguaer laddat med flera segerbud. Exempelvis startar de med en av omgångens största favoriter, Laradja Vritjhout i V75-1.

När det är V75 på Malmöbanan Jägersro som hägrar är stall Conrad Luguaer givetvis i ropet, framförallt med en av omgångens största favoriter i V75-1 där Marc Elias kör Laradja Vritjhout. Stallet har även med Night Brodde och Ferrari Sisu i första deltävlingen till Paralympiatravet, Gulddivisionen (V75-7).

Travstugan tog ett litet snack med Marc Elias om stallets chanser på lördag:

6 LARADJA VRIJTHOUT (V75-1):

Gjort tre lopp nu för stall Luguaer och inlett säsongen strålande. Spår 1 i sprinterlopp senast där han följde startbilen och ledde runt om utan att ta i. Startar nu första gången i voltstart.

– Utgångsläget är perfekt och det är bra form och han känns fin i träningen.
Det är första gången i volt vilket är ett frågetecken. Vid omstart kan det bli vissa svårigheter då han är en hetsig typ, men tror inte han har några problem i travet.
Han har grunden och är travsäker.  
Det är vår bästa chans i omgången!

2 ROMERO (V75-6)

Hamnade tidigt bak i kön i sprinterlopp senast (31 mars) och fick inte fritt förrän upploppsrakan där han gick i mål utan att bruka alla sina krafter.

– Väldigt bra spår och behöver inte köra för någon position utan sitter redan i andra ledet. Var nära att galoppera senast och vågar inte chansa alltför mycket. 
Anmält barfota runt om och jänkarvagn för första gången men det är inte helt säkert att det blir det.

8 IL DUCE BOKO (V75-6)

Fått två lopp i kroppen efter 2,5 månads uppehåll. Från fjärde par utvändigt följde han med i tredjespår med halvvarvet kvar senast och avslutade starkt som trea bakom vinnaren Sharp Dream.

– Vinner inte ofta från spår 8. Går absolut bäst i ledningen men gått bra i ryggar med. Första hand en peng.

5 NIGHT BRODDE (V75-7)

Startade senast 13 mars i Gulddivisionen från spår 7. Hamnade tidigt i bakre positionerna och fick inte fritt förrän sista biten. Gick i mål som femma. 

– Hästen kom in trött men absolut inte närheten av slut senast. Fick ingen lucka nånstans och det blev för långt fram. Det fanns krafter kvar och rycktussarna var kvar.
Han behöver bra resa och behöver han gå själv i dödens är det inte bra. Får han ett passande lopp och kommer förbi ettan (1 Osterc) och rygg på Racing Mange, så.

8 FERRARI SISU (V75-7)

Efter varit ifrån sedan 19 augusti 2020 har sexåringen gjort två starter i år. Startade senast i Mars-Eliten på Åby och slutade trea bakom Racing Mange.

– Inte blivit vässad alltför mycket. Fått tävla igång och tankarna är Frankrike. Blir bättre och bättre, men från spår 8 i Gulddivisionen kommer han hamna långt bak. Får hoppas på körning där framme.

Följ Travstugan på Youtube