• Hem
 • INFÖR V75: Starka bud från Stenstömer
Borups Tornado
Nyheter

INFÖR V75: Starka bud från Stenstömer

30 juni 2022

Ulf Stenströmer är på lördag aktuell när V75-finaler avgörs på Eskilstuna. Vi tog kollen med hans tre bidrag i omgången.

I V75-2 har stall Ulf Stenströmer med två starka segerbud som båda ska ses med chans.

6 DJANGO SILVER (V75-2)

– För min del var galoppen inte överraskande senast. Jag visste att han skulle vända upp från spår 5, men så kom springspårshästarna och det är så mycket tävla i honom så jag gissade att det kunde bli besvärligt när han skulle försöka svara dom. Det var inte överraskande, men Ulf Ohlssons omdöme om hästen var minst sagt väldigt trevligt när han sa att han kändes helt grym och att han bara vinner finalerna.

Då kan man säga att han är kvar i den toppformen som han haft en tid?
– Ja, han känns helt enorm. Jag körde honom i sanden i måndags och han kan inte kännas bättre. Ulf var helt lyrisk med hur hästen kändes och det är jag med. Det blir en spännande start på lördag och så får vi hoppas han och Örjan Kihlström är kompisar.

 • Om nivåhöjningen:

– Det känns på alla sätt och vis. Det har blivit mer tävling. Han har tidigare varit lite fokuserad på fel saker och haft så mycket fokus på annat, men vi har tränat på med honom och han har känts väldigt bra egentligen hela tiden, men tagit töm och bromsat. Nu senaste tre-fem månaderna har det blivit bättre och bättre och sen när vi ryckte skorna så har det blivit ytterligare en dimension. Det är en jäkla fin häst och jag gillar honom mycket.

7 CALAMARI (V75-2)

 • Om hästens starka prestationer på slutet:

– Han har varit grym. Jag har inte många i stallet just nu, och tror inte jag haft många i min karriär, med samma inställning till jobbet. Han har lite besvärligt med aktionen, men det är som "Uffe" sa på Gävle när han vann på 11-tid att han garanterat kunnat köra i 500 meter till. Han var helt okörd i mål där.
– Sen fick vi justera litegrann efter Gävle och sen har vi haft den här planen med honom här att få honom så fräsch och fin som möjligt med lite billigare loppet på Axevalla senast. Med elva dagar mellan loppen så kommer formen vara jättefin på lördag. 

Om du ser till båda dina i loppet, håller du någon högre än den andra?
– Jag tror att den som får bästa loppet av de två kommer gå segrande ur striden. Det är två lite olika hästar; Django är mer en fyraårig tanks på väg uppåt och Calamari är liksom nättare i modellen men otrolig inställning och vet precis hur han ska göra. Sist i comebacken hade jag inte blivit förvånad om han slutade trea, men så drog Uffe tussarna och tog högertömmen och sen var det färdigt. Han har en grym inställning och det kommer man långt på.

  Stenstromer

  Ulf Stenströmer.

  3 BORUPS TORNADO (V75-5)

  Agerade lite knepigt halvvarvet kvar senast, men gick sen ändå rätt bra över upploppsrakan?
  – Ledaren hade som agenda att bara köra mot min häst och lyckades bra med det, men föll sen lite på eget grepp till slut. Känslan var att Borups Tornado kanske var något sämre än innan, men klockan visade annat. Han gjorde inget dåligt lopp, men sen hoppades många att han skulle vinna och det gjorde väl jag också, men jag tror han kommer göra ett vanligt lopp på lördag ur hans synvinkel och det är bra, menar Stenströmer.

  För tre starter sedan på Gävle var han riktigt bra som V75-vinnare, förväntar du något liknande av honom den här gången?
  – Jag vet faktiskt inte till 110 %. Känslan är att vi är nära där. Jag har putsat upp honom litegrann efter senast och sen har vi kört ett par tuffa jobb här hemma och han känns verkligen fin. Jag tror på en ny fin insats och jag hoppas vi kan komma före de andra för han är otroligt vass i ledningen. Det blir jänkarvagn på igen och jag åker dit med spänd förväntan.