• Hem
 • INFÖR V75 söndag: Ny Nordström-triumf?!
Onas Prince
Nyheter

INFÖR V75 söndag: Ny Nordström-triumf?!

31 augusti 2021

Söndagen på Jägersro är en av höjdpunkterna för travåret, Derbydagen! I huvudlöpet Svenskt Travderby kan Per Nordström stå för en ny triumf. Här är tidig koll på söndagens omgång:

V75-1

Joakim Lövgren kan dra till med hemmaseger i denna Derbystayern. Lövgren kör här ut med 7 Oscar L.A. som verkligen är i toppform för dagen och med två segrar på raken blir han inte enkel att tas med här. Ska vara klar förstahäst!

På samma startvolt hittar vi 5 He's Marvelous som trots fem månaders frånvaro kunde vinna direkt i comebacken senast. Nu får han köras barfota bak återigen som han gått bäst med och visst ska han vara tidig här.
9 Ferrari Sisu
slutade trea i Malmö Stads Pris näst senast men sjabblade senast bort sig. Han är en typisk sexåring som man vet har det i sig, men som det inte riktigt stämt för. 

   V75-2

   • 1 640 meter autostart men ett fält som verkligen känns vidöppet och det kommer krävas en hel del streck här. 

   5 Argo Lux håller jag som knapp etta i fältet och ska man chansa på EN häst i loppet så hade jag tagit den här femårige hingsten. Han gick väldigt bra som tvåa senast och är snabb iväg bakom bilen. Gustav Johansson har lyckats väldigt väl med 2 Valour Kronos som trots allt har läget till sin fördel mot främsta konkurrenten. Reser till Jägers med två raka segrar dessutom.

       V75-3 - DERBYSTOET

       Min vinnare på förhand i Derbystoet var 5 Hall of Am och efter hennes intryck i kvalet hit har jag knappast ändrat uppfattning. Jag håller henne högt i kullen och hon är i en ruggig författning just nu.

       2 Hoboken Am inledde säsongen med två urtrista intryck men kunde senast vara tillbaka igen i gammalt gott slag. Hon är svår att räkna på, men de dagar hon verkligen fungerar är hon riktigt bra. 8 Honey Mearas tillhör de bättre i kullen, men spår 8 är spår 8... 

       11 Eagle Eye Sherry hade en del otur i kvalet. När Björn Goop skulle ut i spåren blev de fast bakom trög häst och utan det hade Eagle Eye Sherry svept hela fältet. Garderar man i Derbystoet är hon bland de tidiga.

         V75-4

         Nyblivna dubbelmiljonären 6 Born Unicorn har verkligen haft uppvisning på slutet och det är givetvis svårt att tro annat än att han åter bjuder på show. Det är ett helt okej motstånd här, men sjuåringen är för dagen mycket svårslagen.

         Det blev dessutom än bättre när 9 Harran Boko fick bakspåret. Hade Harran Boko haft spår invändigt om Born Unicorn hade vi varit redo för en strid, men det här är upplagt för Born Unicorn.

             V75-5

             Kan Gustav Johansson dra till med dubbelseger (V75-2)?! Mycket möjligt. Här kör han 3 Condior som varit jättebra i två raka segrar. Håkan B Johansson kör intressant emot i form av 2 Mister Donald som får på sig jänkarvagnen och gör upp om ledarpositionen.

             6 Staro On The Rocks var jättebra näst senast på Tingsryd men lyckades inte i Derbykvalet senast. Man ska sägas att han går ner lite i klass nu mot de han ställdes mot i just derbykvalet... 

               V75-6 - SVENSKT TRAVDERBY

                Per Nordström har varit konungen i de stora unghästloppen och visst kan han vara det här med tillsammans med 3 Önas Prince. Fyraåringen stoltserar med nio raka segrar den här säsongen och får på sig jänkarvagnen den här gången. Han gjorde inte mer än han behövde i kvalet senast och blir givetvis ett av segerbuden här.

                5 Calgary Games har inlett karriären strålande och senast när det äntligen skulle badas på djupt vatten så drog han undan i en ruggig stil. Intrycket vittnar om att han är något extra och det står främst mellan dessa två i Svenskt Travderby. 

                V75-7

                8 Svecak Palema har fått en riktigt fin nystart på karriären hos Björn Goop och vunnit barnsligt enkelt tre gånger om. Man ska dock ha i åtanke att uppgiften nu jämfört vid de tre segrarna är något annat. 
                6 Heaven Mearas
                tycker jag känns jätteintressant och någonting i mig gör att jag håller hennes om främsta segerbudet. Springspår över kort distans där framme och jag förväntar mig att hon gör ett bra lopp här. Kan bli svår att nå.

                2 Cash And Carry fick en tung resa i derbykvalet senast, så det är inte mycket att säga om. Thomas Uhrberg har intressant treåring i loppet i form av 3 Nova Mahiron som inledde karriären med fyra raka segrar och fick sin första plump i protokollet senast. Omtag här?!