• Hem
  • INFÖR V75: "Satsat stenhårt inför lördag"
Jagers
Nyheter

INFÖR V75: "Satsat stenhårt inför lördag"

17 november 2022

På lördag är det V75 på Jägersro och inför den stora dagen har Malmöbanan satsat hårt för att få till en publikfest. Travstugan kollade med sportchefen Mats Ahlkvist om jobbet inför den stora dagen.

Det är bråda dagar för Jägersro som den här veckan laddar upp för fullt inför lördagens V75-tävlingar.
– Det kommer bli en härlig dag på lördag med mycket aktiviteter. Det blir riktigt kul, inleder sportchefen Mats Ahlkvist med.

"Rätt att lägga Guld utanför V75-kupongen"

Vad som var mindre kul för tävlingsprogrammet var möjligen att Meadow Prophets Minne (Gulddivisionen) lades utanför V75. Detta är dock inget som bekommer sportchefen.
– Det är ingen stor fråga för mig, om jag ska vara ärlig. Jag kan till viss mån förstå det då Önas Prince blir lite väl stor favorit, säger Ahlkvist och fortsätter:

– I den bästa av världar önskar man tolv hästar och jämnt. Nu med nio hästar och en ganska stor favorit förstår jag hur man tänkt. Av det jag hört så tycker de flesta att V75-omgången ser svår ut. Hade detta loppet legat på kupongen kanske det "bara" varit sex lopp kvar att lösa, även om exempelvis Esprit Sisu också är bra.

Lyft med uttagningar på två banor?

Stora begivenheten på travbanan är Svensk Uppfödningslöpning. I fyra av de tio senaste upplagorna har hemmatränare vunnit.
– Vi har ju en av favoriterna i Fiftyfour som varit fantastiskt bra. Den hör till de 3-4 hetaste, men det är ett djäkla fint lopp och de springer fort tvååringarna. Det blir inte enkelt men absolut en av de som kan vinna. Vi har ju Monaco också som inte är lika tippad men tyckte den gick bra i försöket.

  • Att uttagningarna inte bara kördes på Jägersro utan även Solvalla i år - tror du det kan ha bidragit till att det blivit så bra klass på upplagan?

– Vi har ju testat lite fram och tillbaka. Ett tag på Jägersro och ett tag varierat med Solvalla och det funkade inte just då och då flyttade vi ner det hit. Sen ville vi testa igen. Man måste alltid testa saker och ting vad som är bäst och om det lett till att det blivit bättre i år är det bara positivt.

  • Vet du redan nu hur ni kommer göra till nästa år?

– Vi kommer nog fortsätta så här. Om det nu blir bra så här så kommer vi fortsätta med likadant 2023, det är jag helt övertygad om. 

"Gör inte den här dagen för att tjäna massa pengar - vi vill ha hit folk"
  • Med V75-dag vill man väl ta tillfälle i akt att få in pengar i kassan, men ni har fri entré på lördag.
    Vad låg bakom det beslutet?

– Även om vi fortfarande har fyra tävlingsdagar kvar efter det här så är lördag ändå någon form av stor avslutning på året. Vi kände att vi ville ha mycket folk och nu har vi satsat hårt med mycket aktiviteter för barnen och Tetrick Wania-kretsen bjuder på glögg och pepparkakor.
– Nu när vi har så mycket aktiviteter så vill vi ju ha mycket folk och då är fri entré en bra grej.

  • Trots fri entré, måste man ändå lösa någon form av biljett?

– Ja, man ska lösa sin biljett på nätet ändå och där kommer det stå 0 kronor. Det är för vi ska kunna räkna hur många som kommer. Jag rekommenderar att man tar ut sin biljett, men har man inte någon biljett så kommer man ju in ändå, försäkrar Ahlkvist med. 

Förutom aktiviteter för barnen är det centrala den stora julmarknaden. Intresset dit har varit stort.
– Vi har ungefär 27-28 utställare och det är jättebra. Vi har kollat in marknaden och vi vill ju ha olika grejer med alltifrån blommor till julpynt och livsmedel. Vi har försökt hitta en vettig blandning och vi tar ju inte betalt av utställarna heller.
– Vi gör inte den här dagen för att tjäna massa pengar utan för att det ska komma så mycket folk som möjligt.

Hästägare i fokus

Senast Jägersro arrangerade V75 var 22 oktober. Då lockades 1 567 besökare till banan, enligt Svensk Travsports rapport.
På lördag hoppas banan på betydligt fler än så:
– Vi har satt ett högt mål. Vi hoppas på 4 000 besökare på lördag och jobbar efter det. 

En nyhet inför lördagen är även Haj Fajv! där ägare till starthäst är med i utlottning. De fem som som lottas som vinnare får ta med en vän och bjuds på restaurangen med personlig servitör och sommelier.

– Jättespännande att se hur intresset varit och vi har fått en himla massa mejl. Vi har fått mycket beröm för detta och vi vill verkligen göra något för hästägarna med. Vi gör allt vi kan och det här konceptet kommer tillbaka en gång i månaden för att just sätta hästägarna i fokus också.

  • Lös din biljett till V75-dagen här!
Följ Travstugan på Youtube