Skarmbild 2023 11 21 102654
Redaktion

INFÖR V75-KRÖNIKAN: Dags på nytt!

Åter är det dags för V75 hemma på Jägersro knappa månaden efter vi senast höll i omgången. Det är bebisarnas stora final och samtidigt är kuskprofilen en nobel sådan...

När det kommer till uttagningarna av Svensk Uppfödningslöpning är det sällan av intresse att lägga dessa inom V86. 
När det som vanligt är dags för finalen ligger loppet i mitten av V75-spelet.

Att tvååringslopp körs inom stora streckspelen är säkert något som sticker i en del ögon. Det är fortsatt orutinerat fält som man inte riktigt vet vart man har och så vidare... 
Samtidigt. När om inte nu ska tvååringarna få synas på stora scenen?

Skulle exempelvis Svensk Uppfödningslöpning inte köras inom V75 så hade jag närmast inte förstått varför vi ens tävlar med dom innan de är tre år gamla.
Svampen lades som bekant utanför V75 trots sin höga prissumma. Skillnaden där är möjligen just att där fanns startande som knappt beträtt ovalen. Av dessa två stora tvåhästarsfinaler är det Svensk Uppfödningslöpning som är det största och även loppet där tvååringarna hunnit synas mer jämfört med Svampen.

Spelmässigt tycker jag Uppfödningslöpningen ser öppnare ut än på mycket länge. Med det sagt så hoppas jag att Duncan Gowan går i mål som segrare.
Travsporten kan det här med sina sagor och det hade varit ett vackert avslutat kapitel för stall Svante Båth.

-----
I V75-3 körs ännu en upplaga av Meadow Prophets Minne och loppet har ju alltid sitt oroväckande skimmer över sig.
Det ligger i en tidsperiod där Gulddivisionen börjar tappa sin somriga nivå och risken finns alltid att det blir ett halvdant fält som tävlar om fina prispengar.

Årets upplaga tycker jag håller en klart okej nivå. 
Det ska så klart bli intressant att se Kentucky River tillbaka på Jägersro igen. Jag skulle tro att Daniel Redén är väldigt belåten med bakspåret för den starke femåringen och jag tror även han anmält till V75 av en anledning.

Han har hästen precis där han vill ha honom nu med förra genomköraren i kroppen och gissningsvis har träningen blivit oerhört mer förbättrad. 

Motbuden dräller det väl inte av, men visst ska Four Guys Dream bli intressant och som återigen såg jättefin ut när han återkom till tävlingsbanan senast.
-----
Ingen tävlingslördag på himmabanan utan lite smolk i bägaren. 
Jag är inte särskilt förtjust över att Bo Westergaard-stallet lyckats hitta till anmälningslistorna.

De reser endast med en häst i form av Herina Sotto som startar i Diamantstoet.
Flemming Jensen valde att inte besvara kuskönskemålet, Ken Ecce hade stoet som andrahandsval - det landade till slut därför på Ulf Ohlsson.

Jag minns när Magnus Dahlén återkom och firade framgångar på V75 runt framförallt säsongen 2019 var det Ulf Ohlsson som tillsammans med Carl Johan Jepson ofta ställde upp och körde hans hästar. 
När nu Westergaard reser till Jägers med en häst är det Ulf Ohlsson som dyker upp som en nobel sportsman.
-----
När V75 firade 30 år vid omgången förra månaden visste jag om att majoriteten av restaurang- och café-platser var uppbokade till banans stora glädje.
Nånstans hoppades jag även på att just födelsedagskalaset för V75 skulle locka lite fler besökare.

Till min besvikelse blev det runt 1 500 som dök upp, trots att varken Malmö FF eller Malmö Redhawks spelade hemmamatch.
Den här lördagen hoppas jag på desto bättre.

Varför är för att Jägersro har fri entré till tävlingarna. Det är minsann inte ofta en banan erbjuder det vid en V75-lördag.
Det satsas en del på aktiviteter för barnen vilket gör att Malmöbanan gärna vill locka dit familjer. Oss rutinerade rävar som sitter i restuarangen eller baren dyker upp ändå.

När vi har en kul omgång i kombination med Breeders Course-lopp så hoppas jag det blir en bättre siffra den här lördagen.

OBS: Trots gratis entré krävs ändå biljett. Den löser du här!

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube