• Hem
  • Inför V75: Kolgjinis hästar strukna i Uppfödningslöpning - Kom för sent
1200Px Adrian Kolgjini
Nyheter

Inför V75: Kolgjinis hästar strukna i Uppfödningslöpning - Kom för sent

20 november 2021

Idag avgörs Svensk Uppfödningslöpning, som är ett av Sveriges mest klassiska lopp för tvååringar. Det blir dock ingen start för Stall Kolgjini som skulle sela ut två hästar i det prestigefyllda loppet. Anledningen? Hästarna kom för sent till banan.

Det handlar alltså om Adrian Kolgjini-tränade duon Hepburn och Urban Face som alltså är tvångsstrukna efter att man inte kommit i tid till övervakningsstallet på Jägersro. Inför dagens lopp var de startande i Svensk Uppfödningslöpning tvungna att vara på plats senast klockan 10:00. Stall Kolgjini anlände till banan 10:30 och fick därmed vända hem igen.

Sedan något år tillbaka använder sig av övervakningstall inför stora travlopp i syfte att hästarna ska må bra och att inget tillförs till hästarna innan start, alla hästar står därmed i samma stall och är under strikt bevakning av representanter från Svensk Travsport men även säkerhetsvakter. 

Tidigare i år råkade Sybille Tinter ut för samma öde, då Kate Baldwin och Namanga Bo anslöt till övervakningstallet inför EM-loppet för ston en och en halvtimme för sent och därmed inte fick starta i loppet. 

För Sulkysport beklagar sig Lutfi Kolgjini om misstaget:

– Det är fruktansvärt tråkigt för alla parter. Ägarna till hästarna kommer att kompenseras, det är helt enkelt vår organisation som har brustit och det är helt och hållet vårt eget fel.

Svensk Uppfödningslöpning körs som V75-4 med starttid 17:27.