• Hem
  • INFÖR V75: "En av de bättre i loppet"
Hanna Forslin
Nyheter

INFÖR V75: "En av de bättre i loppet"

16 juni 2022

Hanna Forslin tar resan till Bodentravet på lördag. På V75 startar hon både med Iceland Radio och Xanthis Coktail. Sistnämnde ser hon som en av de bättre i V75-3.

Bodentravet har på lördag sin klassiska Midnattstrav. V75-1 inleds först klockan 20:30. Detta är dock inget Hanna Forslin ser som negativt:
– Nej, i det här fallet var det bara positivt så vi kan åka samma dag med hästarna. Så för oss är det bara bra. Jag har ingenting emot det.

Med 3 Iceland Radio (V75-1) blev det läcker seger från ledningen näst senast på tiden 1.11,8a/1 640 meter. Senast däremot hamnade ekipaget i dödenspositionen och där stoet till slut tröttnade, men gick även där i mål på tiden 1.11,8a/1 640 meter.
– Hon är ju svår att köra i dödens. Har man tryckt av henne så springer hon gärna i det tempot sen. Vi försökte ju mot ledningen men det blir inte alltid som man vill, säger Hanna Forslin om förra insatsen.

"Ser gärna rygglopp med henne"

På lördag startar stoet åter från ett bra utgångsläge men nu i tuffare omgivning över 2 140 meter autostart.
– Det är klart att det är lite bättre motstånd. Nu ser jag gärna att hon går ett rygglopp när det är lite längre distans och att hon inte blir så där pigg. Det klarar hon inte över den distansen. Nu tangerade hon ju sitt rekord sist, men det är inte hälsosamt att bli så pigg i dödens.
Så du vill helst inte vara alltför offensiv med henne den här gången?
– Alltså, det är klart man vill väl köra för en bra position. Skulle jag komma till ledningen och hon inte blir het så kör jag gärna där, men jag räknar med att det är fler som vill köra där... 

V75

För 7 Xanthis Coktail (V75-3) blev det lite fel i V75-finalerna under Elitloppshelgen senast.  I tredje par utvändigt och rygg på Phoenix Photo hade sjuåringen svårt att följa med 500 meter kvar, men kunde till slut ändå gå en bra avslutning.
– Ja, det hände nånting där. Vi tappade någon längd på bortre långsidan, sen på upploppet gick han bra men då satt vi lite fast. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den insatsen.
Är det mer en insats du glömde rätt fort?

– Ja. 

"En av de bättre i loppet"

Näst senast på V75 på Umåker blev hästen fast i rygg på ledaren hela vägen in i mål. Han har gått bra större delen av våren utan att resultatet gått med honom, har det varit lite otur?
– Otur och otur, men han har ju varit bakom Unico Broline och Phoenix Photo några gånger och gjort jäkligt bra lopp. Uppe på Umåker näst senast skulle jag i efterhand kanske inte släppt ledningen (till Gardner Shaw), men hade jag å andra sidan inte släppt ledningen hade loppet inte blivit kört så där. Då hade de tryckt på mig. Men han är värd mer, tycker jag. 

Han är härdad i Silverklassen men samtidigt är utgångsläget halvdant, vilka förväntningar har du?
– Jag tycker han är bland de bättre hästarna i det loppet faktiskt. Sen så måste man hamna hyfsat till för att han ska kunna vinna loppet.
Är han någon du helst vill trycka av direkt eller söker du hellre position direkt?

– Jag har inte riktigt kollat av hur snabba de invändiga är men han är ju rätt snabb från start. Så ja... Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men lite måste man ju köra för att få position, det märker man rätt fort (om man har nån chans för ledningen).

Åker du upp med någon tro på att några av dina två kan stå som V75-segrare på lördag?
– Ja, det tycker jag. Xanthis Coktail känns väl som sagt härdad i det motståndet och mött dom tuffaste i Silver några omgångar. Han är väl den som skulle kunna vinna, tycker jag. Iceland Radio är det mer chansartat med. Hon behöver ju loppet med rygg och lucka. Hon är djäkligt speedig om hon får en lucka, men det är väl lite mer långsökt.

Blir det någon ändring på dina två?
– Nej. Jag tror jag hade klickat i fel på Iceland Radio (skor fram, barfota bak). Hon ska gå barfota fram och med skor bak.