Inför Sweden International Yearling Sale » 9 aug. | Nyhet -…
  • Hem
  • Inför Sweden International Yearling Sale
38442149 1836110803101355 8378598174989746176 O
Nyheter

Inför Sweden International Yearling Sale

9 augusti 2018

På måndag den 13 augusti drar kanske Sveriges genom tiderna häftigaste unghästauktion igång. Vi har sällan fått se så många fint stammade hästar.

Jag tänkte nämna hästarna jag tror kommer bli dyrast respektive vilka jag tror kan vara "fynd" om man nu kan kalla någon häst fynd när det är så högklassiga 1-åringar som säljs. 

Förra året var snittpriset 261 490 kr och jag tror det blir ett högre snittpris i år.

Hingstar som det just nu är väldigt mycket snack kring är såklart Bold Eagle sen är Father Patrick ett hett ämne borta i USA och man hör bra rapporter i stort sett varje dag. Muscle Hill levererar dyrgripar i varje auktion.

Det ska även bli intressant att se vad Readly Express avkommor komma hamna i snittpris.

Jag kommer börja med vilka jag tror kommer bli dyrast:

Nr 51 Holy Ground e Father Patrik u Moonlight Kronos e Viking Kronos.

Denna snygging är efter Father Patrick som är en " het potatis" just nu och mamman är ingen mindre än Moonlight Kronos som redan lämnat Dibaba med 4 miljoner på kontot.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr 65 Jewel River e Muscle Hill u First Out e Lemon Dra.

Jewel River är min personliga favorit på denna auktion och det är svårt att inte tycka om detta mäktiga sto. Storasyster Diamond River e Ready Cash vann Guldstoet och har nästan 2 miljoner på kontot. Jewel River får istället Muscle Hill som pappa och detta är högintressant. First Out som är mamma har i sin tur en av mina favorithingstar som pappa nämligen Lemon Dra och denna kombination tycker jag är högintressant. Se och njut!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den sista av dom jag tror blir dyrast är Nr 118 Habrik AM e Bold Eagle U Tamla Celeber e Cantab Hall.

Tamla Celeber behöver ingen närmare presentation med sina 8,3 miljoner på kontot så ska det givetvis bli intressant att se vad hon kan få fram tillsammans med superhajpade Bold Eagle. Jag personligen har lite svårt för Bold Eagle som avelshingst då jag tycker många av hans avkommor är väldigt små och kortbenta. Sen har många ett huvud som påminner om en myrslok. Detta är kanske inte så konstigt med tanke på att Bold Eagle inte ser ut som en världsstjärna själv. Givetvis kommer han lämna bra avkommor, men jag är absolut inte säker på att det höga priset på hans avkommor är befogat.

Här har han däremot en jag tycker ser riktigt bra ut och med Tamla Celeber som mamma så borde det bli ett monster och Habrik AM tror jag kan bli extremt dyr.

Cantab Hall som morfar har jag nämnt i tidigare analyser hur bra han är som morfar och vi har fått stjärnor som Cyber LaneMuscle Hustle, Zara Kronos, Dixi Sisu och nyblivne Hambletonian vinnaren Atlanta.

Då var det dags för fynden

Om man nu kan kalla det fynd i denna fina auktion men jag tror det faktiskt kan bli några som blir bortglömda mitt i "hajpen" kring Readly Express, Bold Eagle, Father Patrick och Muscle Hill.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr 109 är Fighter Simoni e Orlando Vici u Wink Spot e Dream Vacation.

Fighter Simoni är alltså efter Orlando Vici som jag personligen tycker väldigt mycket om, han lämnar väldigt bra hästar främst hingstar som alla är ärliga och tuffa!

De första avkommorna efter Orlando Vici som ploppar upp i min hjärna är Alfas Da VinciMonark NewmenRacing Mange och monstret Un Mec D'Heripre. Är det något man kan klaga på så är det väl att Orlando Vicis avkommor allt som oftast har ett kort kors. Fighter Simoni har dessutom Wink Spot som mamma och hon var en tuffing på banan med 750 000 på kontot. Denna avkomma tror jag kan bli lite bortglömd och kan vara ett fynd! Ska man klaga lite på Simoni så är det väl att auktionsvideon tyvärr inte är den bästa och är mil ifrån Lina Alms fantastiska auktionsvideor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nr 63 Wish Me Magic e Magic Tonight u Wish Me Luck Ås e Credit Winner.

Wish Me Magic är efter elitloppsvinnaren Magic Tonight och jag kan inte låta bli att kolla flera gånger på auktionsvideon då jag tycker denna hingst ser fantastiskt läcker ut och trots att Magic Tonight är oprövad i aveln så tror jag detta kan bli en riktigt bra häst. Se på filmen och NJUT!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det sista "fyndet" är Nr 30 Keira De Veluwe e Conway Hall u Amazing Ride e Muscles Yankee

Som namnet antyder så är detta alltså Brad De Veluwes helsyrra och hon kan bli dyr bara pga den anledningen men jag är inte så säker på det. Jag tror hon kan säljas för en rimlig summa.

Sen måste jag nämna att när man ser auktionsvideon så lyser det klass om henne. Jag älskar hennes uppsyn och det ser redan nu ut som hon tror hon är bäst! Återigen NJUT!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag tar alltså inte med någon Readly Express avkomma bland mina sex hästar. Anledningen är ganska enkel och det är att det finns så fantastiskt många fina travare att välja mellan så jag skulle kunna sitta här och lista 20 stycken som får mitt hjärta att slå ett extra slag.

Jag måste också berömma Emmelie Arneng och Antonio Carraretto för en fantastiskt bra katalog samt en riktigt bra hemsida som gör det lätt att söka och klicka in på varje häst!

Glöm nu inte att kolla på denna auktion på måndag den 13 augusti klockan 18:00

Man följer den live på https://yearlingsale.se

Jag kommer göra en likadan lista till Kolgjinis Auktion.

//Tobias Nilsson @Nilsson89Tobias

Dela inlägg

Kommentera