Hvornum gör succé både på isen och på travbanan » 24 aug. | Nyhet -…
 • Hem
 • Hvornum gör succé både på isen och på travbanan
Jesper hvornum
Nyheter

Hvornum gör succé både på isen och på travbanan

24 augusti 2021

Jesper Hvornum har sedan liten varit intresserad av travet och bara för någon månad sedan gjorde bandybacken entre i Travstugan. Sedan dess har det blivit lite småvinster och på det landade 36-åringen ett nytt kontrakt i en av Stockholms största klubb förra veckan.

Hur kommer det sig att du har talang för spelet?

- Jag är noggrann och lägger väldigt mycket tid på att förbereda mig och skaffa mig så mycket information som möjligt, precis som de flesta spelare. Den viktigaste nyckeln tror jag är att ha en strategi, ett sätt att spela på som man tror stenhårt på och håller fast vid.

  Hur blev du intresserad av trav och spel?

  - Jag hade varit på trav några gånger under min ungdom men mitt stora intresse tog egentligen fart runt 2008. Jag fick vara med i Anders Lindströms stall på Gävletravet som senare Jenni H Åsberg tog över och hjälpa till med allt från att mocka till att köra häst. Jag åkte också med på tävlingar så ofta jag kunde och det var där mitt stora intresse för både djuren och spelet kom till.


   Vad är din starkaste egenskap som spelare?

   - Egentligen blir det samma svar som på fråga ett. Jag ser väldigt mycket trav och är ständigt på jakt efter information, därmed har jag oftast en uppfattning om hästarna redan när startlistan kommer och det underlättar det fortsatta arbetet med loppet eller omgången. Jag är också trygg i mig själv och mina bedömningar och vågar gå på hästar jag tror på. Varje vecka lägger jag ner mycket tid på mina V75-tips, där och då bestämmer jag vilken riktning jag ska ta.

   Varför ska man köpa dina andelsspel?

   - För att man kan vara säker på att jag har gjort jobbet och att jag kommer väl förberedd till varje omgång. Jag är hungrig på nästa storvinst och det är otroligt inspirerande att jobba med det här och jaga vinster tillsammans med mina andelsköpare. Jag vill faktiskt passa på att tacka mina trogna andelsköpare för förtroendet trots att det inte går vägen varje gång, det är ni som motiverar mig.

    Nyligen presenterade AIK Bandy dig som en av kommande säsongs nya backar. Hur känns det?

    - Det känns otroligt roligt att komma till AIK som är en riktigt stor klubb. Att få möjligheten att spela med så många fantastiska bandyspelare som finns i det här laget känns otroligt roligt och inspirerande. Laget har tydliga mål och jag ser riktigt mycket fram emot säsongen.

    Jag måste ju fråga vilken som är din favorithäst?

    - Det är svårt att inte säga Don Fanucci Zet som är en fantastisk häst! Han spikades dessutom på det system som gav mig och mina vänner nära 1,5 miljoner kronor på V75 på Romme förra året.

    1,5 miljoner kronor på V75 är det inte många som får till! Hur gick det till?

    - Vi var tre st ur gänget som hade samlats för att kolla på V75, det var den gången på Romme när det inte fungerade riktigt för ATG och tävlingarna blev kraftigt försenade. Man oroade sig för om det överhuvudtaget skulle gå att lämna in spelet. Vi inledde med två spikar i Don Fanucci Zet och Thengil Face och när dom satt så kändes väldigt bra. Det som hände sedan kändes nästan overkligt, alla de rätta hästarna ramlade in en efter en och det kändes verkligen som våran dag hela vägen. Efter att Elian web höll undan för Sorbet i 6e satt vi med sex hästar i sista och vi visste att det skulle bli stora pengar. En häst vi inte hade var Grainfield aiden och vi kanske har Robert Bergh att tacka som gav grainfield en rejäl tryckare och tillslut kunde Coogan och Örjan vinna ganska komfortabelt och lyckan var total!

     Jesper andelar till alla streckformer hos ATG finns i Travstugans tillsammanslag.

     Dela inlägg

     Kommentera