Image
Redaktion

"Hoten" mot lyckad Elitloppshelg

Jag kan med all önskvärd tydlighet och transparens förstå att jag under förra veckan höll en låg nivå. Ja, det var ju hela ståhejet runt ATG och Solvallas "Pink Awards" som fick mitt topplock att rubba, tuppen i mig galde som om klockan var sju och jag var så där gubbsjuk som jag kan vara ibland.

Nåväl. Med det sagt vill jag bara konstatera att jag inte ångrar för en sekund kring nivån jag låg på där och då....
-----
Elitloppshelg är alltid vad en Elitloppshelg är. 
Framförallt är det en helg då man accepterar misslyckandet. Låg gå ifall man är ett gäng hundra- eller i värsta fall tusenlappar minus i plånboken - på nåt djäkla vänster lämnar man ändå Solvalla så där lagom utmärglad i kroppen men glad i själen.

Den här helgen har vi dock två bekymmer. Ja, låt mig kalla det för hoten mot en lyckad Elitloppshelg. Det ena mindre än det andra.

  • För det första så är det något som Solvalla eller Svensk Travsport inte kan göra något åt. Det lite mindre hotet. Det är inte ni som skjutit i stolpen här, men att det ska spelas ett fotbollsderby i Allsvenskan samma söndag som det är Elitloppet är inte ett framgångsknep för Stockholm. 

Klockan 15:00 på söndag spelar Djurgården-AIK på Tele2 Arena, vilket förvisso ligger i helt annan stadsdel... Med det sagt hoppas jag ändå Elitloppsbesökarna inte påverkas varken på väg ut eller in från Solvalla till stan eller i hotellbokningarna.
-----
Vi är många som varit envisa och irriterade vecka ut och vecka in över att starttiden för V75 ändrades till klockan 16:20. 
Det är väl däremot inte något som är ett bekymmer på så sätt längre. Vi har ju helt helt tvingats le och vinka åt att de höga hönsen som styr tycker det är den bästa och mest lämpliga tiden för ett lyckas V75-spektakel.

  • Just därför begriper jag inte varför V75 på lördag har starttiden klockan 15:00. Det är möjligt att det inte är första gången de väljer ett sådant upplägg, men om nu 16:20-tiden är något som de jobbat in för oss alla att acceptera så är en plötslig ändring till klockan 15:00 något som kan få en och annan Svenssons att missa inlämningen till V75.
    Kör all in på 16:20 om nu det är så himla bra.

Nu är jag väl med i matchen att veta om starttiden så här ett gäng dagar innan, men nog är det risky business som kan få ett och annat topplock att rycka. Å andra sidan även några som undviker de där minusen i plånboken när de i själva verket bara skulle fått fyra rätt....

Martin Engström

Följ Travstugan på Youtube