Dfgd
Redaktion

Helgens punkter

Elitloppshelgen är tillända och majoriteten har förhoppningsvis kickat bort det mesta av baksmällan. Här är lite av det jag tar med mig från dagarna.

HELGENS...

Hemvändare: Stall Tomas Malmqvist

Nej, det blev inget Elitloppet för Calle Crown som senare inte fick turen med sig i Harpers, men istället lyckades stall Malmqvist dominera på annat håll.
Eric The Eel (bilden)
i Harpers och Invictus Madiba i Sweden Cup-försöket var två toppar men bäst var tveklöst Jazzy Perrine.

Det var kul att se hur stall Malmqvist, som gått otroligt nere i Frankrike, även fick stråla under en av svensk travsports största helger på året.

Showman: Santtu Raitala

När han står framför tv-kameran är det väl inte så att han går "genom rutan", men Santtu Raitala ger verkligen publiken på plats skäl för lite av entrépengen.
Redan efter segern med Celiaz på fredagen fick vi ta del av hans segergester - det bästa däremot hittade vi efter segern i Elitkampen så klart. Tillsammans med Evartti hade han ett form av spontant karaoke-rejv tillsammans med publiken.

Familjefest: Djuse-bröderna.

Det är en sak att dominera under låt säga en V64-kväll på Hagmyren och en annan under Elitloppslördagen. Lördagen tillhörde nästan bröderna Magnus och Mats.

Markering mot en själv: Iceland Falls.

Jag har väl inte helt tagit till mig stoet som någon potentiell stjärna eller så, men lördagens insatser i Sweden Cup fick mig att skärpa till mig.
Försökssegern var ruggig och tredjeplatsen i finalen visade att vi äntligen kan ha ännu ett tillskott bland stostjärnorna. Det behöver vi.

Markering mot oss alla: Fransmännen

När man följt oddslistorna för Elitloppsegern har franska buden inte varit närheten av de lägre oddsen. Det går inte att säga annat än de markera rejält mot oss väl i försök och final. Etonnant är en sak (ett sånt försök!) men Hohneck med Gabriele Gelormini var tveklöst bäst i Elitloppet. Svenskarna hade inte en chans i år.

Kuskminus: Åke Svanstedt

Jag skrev redan ett par dagar innan Elitloppet att Svanstedt bakom Hail Mary kändes sisådär. "Motbevisa mig gärna", skrev jag. Istället fick jag bara mer vatten på min kvarn.
Det blev ju inget vidare.

Ake lindblom

Guldtand: Stall Åke Lindblom

Under söndagen segrade Carl Philip Lindblom med Appasso i Lärlingseliten men med all respekt så är det givetvis Åkes seger från fredagen med Västerbo Exciting som utmärker sig lite extra.
Stall Åke Lindblom hade tre hästar till start under helgen vilket resulterade i två segrar och en fjärdeplats.

Inaktuella ämne: Publiksiffran

Nej, det är inte några 30 000-siffror längre och inte varit så på flera år. Publikområdet på Solvalla är idag byggt på ett sätt som gör att några större siffror inte går att hoppas på längre.
Lördagens siffra var, sett till senaste åren, en positiv riktning. Söndagen var väl vad den var. Dagens travsport bör vara närmast tacksamma om vi passerar 15 000. Att hålla på och snacka ned siffrorna känns alldeles för inaktuellt numera...

Kaxiga seger: Smile Silvio med Peter Untersteiner

Stall Untersteiner är väl inte de som brukar bjuda på citat eller döma ut konkurrenter, men deras tongångar kring Smile Silvio inför lördagen var att det närmast var klart. Bara skicka hem segerbuketten i förtid, liksom. När det väl var dags blev det just vad stallet hoppades på. Framförallt gladdes man även åt att Peter fick stråla i Elitloppssolen.

Vad fan ska man annars göra...: Best ofdream Trio

Underdogen Best ofdream Trio med Kim Eriksson lottades till spår 1 där kusken senare valde att köra på innern hela vägen utan att släppa ifrån sig positionen.
Nu sket det sig och ganska rejält - men vad fan ska man annars göra? Framförallt med en häst som normalt stormtrivs i positionen.

Följ Travstugan på Youtube