• Hem
  • HELGENS FEMMA - Vår- och sommartecken
Alessandro Gocciadoro2
Nyheter

HELGENS FEMMA - Vår- och sommartecken

22 april 2024

Helgen är förbi och som vanligt har Martin Engström listat fem punkter från travsportens värld!

TYDLIGA TECKNET PÅ VÅR OCH SOMMAR

Om det är något vi lärt oss de senaste åren är att våren och sommaren inte är här förrän Alessandro Gocciadoro är på plats.

Den gula armadan besökte Jägersro i lördags och visst fick vi åter se presatationer som lämnade konkurrenterna chanslösa. Det blev ett hattrick från stallet med segrar för Catullo Jet, Dany Capar och Bengurion Jet!

NYTT ÅR MED NYTT UNGHÄSTLÖFTE

Per Nordström måste givetvis lyftas lite oftare när det kommer till det här med unghästar. Vad man kan garanteras varje år är att ett nytt löfte kommer från stallet år efter år efter år.

I lördags svävade hans Magic In till ledningen. Det blev rena rama lunktempot men intrycket på treåringen var finfint och känslan är att vi har ännu en kommande stjärna från stall Nordström.

Skarmbild 2024 04 22 090032

Olga Utca.

DUBBLA MILJONÄRSKAN

Man ska aldrig påtala en dams ålder, men med det sagt så var Olga Utca äldst i Diamantstoet i lördags.
Stoet var även överlägset mest rutinerat sett till antalet starter och i lördags gjorde hon sin 116:e start i karriären.

Hon är ju knappast trött på det här med att tävla. Över upploppet stred hon sig förbi ledande Nova Mahiron och med 110 000 kronor in på kontot passerade hon även två miljoner kronor insprunget!

HOPPSAN KERSTIN!

I fredags var det V64 Express mellan Romme och Östersund och på Rommetravet var stall Daniel Redén på plats.
PolePosition
tog en enkel seger i avslutningen, men den som stod ut var årsdebuterande Xanthis Harvey.

Från spår 8 och i behov av lopp där dessutom tränare Redén körde så förväntade jag mig inte något av Xanthis Harvey. Tji fick jag när femåringen uppträdde som en ilsken tiger som ville krossa allt runt sin väg. Hoppsan Kerstin...!

UTKONKURRERAD SÅ DET FÖRSLOG

Jägers hade i lördags sin första V75:a för året och efter att inte haft en V75-dag på länge så hoppades man givetvis på lite bra publik.
Banan valde dessutom att höja inträdet från 100 kronor till 150 kronor. 

Samtidigt spelades Malmö FF hemmamatch i fotboll. Det skulle minsann verkligen märkas.
Jämfört med fjolårets publiksiffra på 3 398 personer så dök 1 813 personer upp i lördags. Snacka om att ha blivit utkonkurrerad...!

Följ Travstugan på Youtube