• Hem
  • HELGENS FEMMA - Stostjärnans prestation
423223677 916821650449869 7369948260286294139 n
Nyheter

HELGENS FEMMA - Stostjärnans prestation

29 januari 2024

Travhelgen innehöll som vanligt flera utropstecken och det största var givetvis från Prix d'Amérique där Joviality stod för en heroisk prestation.

1 - JOVIALITY

Det går NÄSTAN att påstå att hon stod för en bragdartad insats i Prix d'Amérique. Att Joviality är sto är en sak - men att hon även är nybliven femåring gör hela hennes insats än mer imponerande.
Björn Goop styrde helt perfekt med henne och för ett ögonblick trodde man nästa det skulle bli seger. Vinnande Idao de Tillard är en undantagshäst som är närmast omöjlig att slå på kolstybben - men Joviality! Hennes prestation var femstjärnig och är det roligaste från helgen.

2 - FRANKIE GODIVA

I fredags tog Frankie Godiva andra raka segern och han gjorde det genom att vinna plättlätt från ledningen som storfavorit. 
Jag tycker Readly Express-sonen är oerhört spännande för framtiden och jag är övertygad om att han tids nog kommer bli en profil i Gulddivisionen. De dagar han presterar så bra som han kan så är han av hög klass!

3 - V75 ÄR FÖR ALLA

Det man är som mest stolt över kring travsporten måste vara att det är en sport för alla och där alla kan möta varandra. Den mindre tränaren kan plötsligt tampas mot stortränare med sin ögonsten till häst.
I lördags bekräftades det hela återigen och det är verkligen väldigt vackert vartenda gång. Stephanie J Werders Dancing Days chockade spelarna när stoet rusade fram över upploppsrakan och lyckades ta sig förbi sista biten. Werders lycka var verkligen fin att se.

Skarmbild 2024 01 28 233019

Frankie Godiva

4 - RÄTTVISAN

Ni kommer möjligen tycka jag är löjlig eller rent av barnslig nu, men jag knöt näven vid varje lopp som Fabrice Souloy-tränat inte segrade i helgen. Varken vid lördagen eller söndagens lopp fick stallet segra och det gläder mig att rättvisan stundtals existerar i den här sporten. Det var helt till sin rätt att han inte skulle få stråla uppe på stora scenen vid årets största travhelg i Frankrike.

5 - STEFAN PERSSON

Tar man en dubbel på V75 ska man hyllas och det var just vad Persson lyckades med i lördags. Familjehästen Edibear visade upp sin starka inställning när han verkligen kämpade till sig Guldsegern och senare segrade Persson även med Sabani som han verkligen trivas väldigt bra med.

Helgens oklara: Kuskprestationerna

Eric Raffin tog tidigt kommando i Prix d'Amérique med Hail Mary, men han taktiska val skulle få Hail Mary att totalt kasta in handduken till slut. Inte jättevackert att se.
Mindre vackrare syn var även Juhani Partanens styrning bakom Wollafur under GS75 på söndagen. Det såg närmast illa ut.

Följ Travstugan på Youtube