• Hem
  • HELGENS FEMMA: Silverkrossen givna behållningen
Skarmbild 2024 02 24 182406
Nyheter

HELGENS FEMMA: Silverkrossen givna behållningen

25 februari 2024

Travhelgen är förbi och med den flera intryck från ovalen. Bäst av alla var så klart Danao degli Dei som krossade Silverfältet!

1 - KROSSEN I SILVER

Att starta från spår 12 på Örebrotravet lämnar oftast en chanslös till slutsegern. Adrian Kolgjini däremot vägrade ge sig med sin Danao degli Dei och det går att konstatera att italienaren fått en pangstart hos regi Kolgjini.
I lördags bjöd vi på årets hitintills grymmaste prestation på ovalen och Danao degli Dei ser både kraftfull och oslagbar ut för dagen!

2 - EKLUNDHS PROFILHÄST

André Eklundh har givit över tömmarna till Erik Adielsson bakom hans Jalapeno K. och det har han gjort helt rätt i. Ekipaget verkar oerhört samspelt ut och Jalapeno K. tycks stormtrivas ihop med Adielsson ute på banan. Det vilade hårt favorittryck på de två i lördags och vid sidan stod en tårögd André Eklundh efteråt och berättade hur enormt tacksam han är över både häst och kusk. 
Det går att konstatera att Jalapeno K. är stall Eklundhs profilhäst!

3 - MALMROTS KUPP

Det där med Elitloppsinbjudningar leder sällan till wow-känsla och många är vi säkert som knappt ens orkar höja ett ögonbryn när givna hästar bjuds in i tidigt skede. I lördags var vi alla beredda på att typ fjolårsvinnaren Hohneck skulle bli den som bjöds in - istället kuppade Anders Malmrot till det rejält.
Idao de Tillard
bjöds in och det var verkligen längesedan man blev så positivt överraskad och exalterad över en inbjudning som i lördags. Riktigt bra av Malmrot!

Skarmbild 2024 02 25 175304

Humble Stance rusade ifrån konkurrenterna i fredags.

4 - PERSSONS PROFILHÄST

Det blev knappast ett perfekt lopp för Baron Tilly i lördagens Klass 2, men så har tränare David Persson verkligen höjt hästen till skyarna om hur lovande han är. Persson verkar helt rätt ute för det var en femstjärnig prestation att lösa V75-segern i lördags och Baron Tilly är stall Perssons främsta profil i stallet! Går han så här bra över den distansen ser man verkligen fram emot höstens travderby.

5 - I NORR FÖR ATT STANNA

Efter en karriär nere i Frankrike och senare hos Tomas Malmqvist så vände Humble Stance upp till norr och Bodentränaren Hanna Olofsson under förra årets sommar. När han nu fått uppleva den norrländska vintern är det som att han fått fart på karriären - och det rejält.
Humble Stance har aldrig varit bättre än vad han är nu och i fredags segrade han överlägset med Jenny Engfors som är den kusken som gått bäst tillsammans med franske valacken. Humble Stance är verkligen uppe i norr för att stanna!

Avslaget: Styrningen i V75-2

Ja, visst vill vi ha tävling och så lite Vallalunk som möjligt i loppen. Med det sagt så finns det ändå märklighet till styrningar som man ibland inte riktigt begriper sig på.
I lördags såg vi Andrzej Karasiewicz bakom egentränade Navy Zon som körde närmast huvudlöst i loppet där resultatet i slutändan blev oplacerad. Låt gå att det var lärlingslopp, men för den sakens skull ska man inte undgå kritik och i det här fallet blev det minst sagt... fel.

Följ Travstugan på Youtube