• Hem
  • HELGENS FEMMA: Segerkombinationen
Kara
Nyheter

HELGENS FEMMA: Segerkombinationen

6 maj 2024

Det blev, så klart, en travhelg som bjöd på flera högklassiga prestationer. Bland annat var Karaboudjan en segerdrottning som för Martin bjöd på en kombination som ofta gör honom svag!

JÄGERSHJÄRTAT BANKADE DUBBELSLAG

Jag minns med värme hur Erik Adielsson med Joke Face kunde vinna Svenskt Travderby på Jägersro. Tränaren var Lutfi Kolgjini och kombinationen av Adielsson/Kolgjini har alltid gjort mig lite... knäsvag.

Därför var det givetvis stort att se hur Adielsson kunde vinna överlägset med stall Kolgjinis Karaboudjan i lördags. En sån segerkombination!

JÄGERSHJÄRTAT BANKADE DUBBELSLAG - IGEN!

Det är någonstans en storhet att lyssna till Per Nordström när han ska bedöma sin häst status och hur han ser på uppgiften.

Man kan verkligen se i hans ögon hur självsäker han låter och framförallt hur mycket han litar på sina tränarkunskaper och så även på hästen sin.
Önas Prince
hade inte lättaste utgångsläget i Paralympiatravets final, men nog fanken var Nordström uppåt - och så rätt han hade.

Önas Prince var makalöst bra och kunde senare få sin efterlängtade biljett till Elitloppet.

G Mr T Ku TXUA Amu25

Francesco Zet i fredags

SÅG UT SOM EN GÄSPNING

I fredags fick vi äntligen återse Francesco Zet på tävlingsovalen igen. I MarknadsSprintern mötte han ett minst sagt överkomligt motstånd och det var ju inte direkt så att det skulle bli tävling av det.

Det blev mest ett banjobb för stjärntravaren. Vad som slog en var att det hela såg ut som en gäspning - ändå sprang han 1.10,1a/1 640 meter. 
Det såg ju knappast ut som att han sprang på den tiden och det säger nästan allt om vilket unikum till häst det här är. Motorer av en kapacitet man sällan sett.

DJUSES BRILJANS

Magnus A Djuse har givit sina konkurrenter ett gäng med gråa hår. Han flög in i travsporten och talangen hans har tagit honom till toppen på rekordtid.
Plötsligt är det inte lika självklart att storloppen vinns av Örjan Kihlström. 

På söndagen visade Djuse upp en briljans när han segrade med Stoletheshow i Finlandia Ajo. Det var en kuskinsats som glänste över konkurrenterna rejält!

BARONSTARK KUNG I KULLEN

Tränare David Persson har varit tydlig med hur högkapabel Baron Tilly är. Det kan vara den bästa han tränat fram. I lördags fick han se sin Baron Tilly ta hem Kungapokalen med Carl Johan Jepson.

Det var framförallt en seger som stavades rättvisa. Persson har sannerligen inte haft det lätt och det sved rejält när hans Vagabond Bi plötsligt försvann - en häst som tveklöst var på väg in i storloppens rum.
Nu har David Persson fått fram en kung i fyraåringskullen.

Följ Travstugan på Youtube