• Hem
  • HELGENS FEMMA: Mot storloppet!
Skarmbild 2024 07 21 155851
Nyheter

HELGENS FEMMA: Mot storloppet!

22 juli 2024

Travhelgen är oss förbi där fokuset låg mot trippeltravet på Axevalla. Här är helgens femma med Martin Engström som främst lyfter toppstoet!

HOPPET MOT GRABBARNA

Efter fyra starter den här säsongen var Great Skills ännu segerlös. Det fick vara nog igår när hon startade i Stoeliten.
Motståndet var väl inte riktigt några som var av hennes nivå och det såg rätt lätt ut när Daniel Wäjersten tog sig mot ledningen.

Om än att sexåringen bröt ut lite över upploppsrakan så var segern mycket övertygande (övre bilden). 
Efter att Joviality hoppat av Åby World Grand Prix så saknar storloppet en stostjärna. Nu blir det högst säkerligen Great Skills som får axla det ansvaret. Hon blir stonas hopp mot grabbarna!

TOPPSTALLETS SOMMAR

Stall Daniel Redén hade inte mycket att säga till om när det var Elitloppet. Sommaren däremot har varit toppstallets årstid.

Det har blivit segrar i Jämtlands Stora Pris, Norrbottens Stora Pris, St Michel Ajo, SprinterMästaren och igår tog stallet hem StoChampionatet.
Det har inte gått på räls för Kinglet Bird sedan flytten till Daniel Redén men nu verkar det onekligen som att utvecklingen går åt rätt håll.

Skarmbild 2024 07 22 093507

Kinglet Bird

NORSKA DOMINANSEN

När det körs topptrav en somrig lördag i Sverige förväntar man sig sällan att de norska stallen ska utmärka sig.
I lördags var de däremot riktigt i ordning och det rejält!

Största segern tog givetvis Magnus A Djuse med Kristian Malmin-tränade Oracle Tile. Efter det följde Patrick Larsen upp med att vinna med Kim Pedersen-tränade The One.
Samme Pedersen kunde senare besöka cirkeln igen när Zaire Heldia med Per Oleg Midtfjeld åter visade sina Klass 1-konkurrenter att han är lite för bra för klassen!

TILLBAKA PÅ ALLVAR!

Det sket sig under våren med drömmen om en plats i Elitloppet för Lozano di Quattro. Efter att han inte fick plats dit svarade han upp med två rätt så bleka insatser 1 och 12 juni.
2 juli däremot var han tillbaka igen och där han bjöd på fartfest på Solvalla.

Detta följde han upp med att i lördags fullkomligt krossa motståndet i Silverdivisionen. Snacka om att han är tillbaka på allvar och möjligen kan han till slut få jokra in sig i några av de kvarvarande storloppen i sommar!?

Skarmbild 2024 07 22 095507

Lozano di Quattro

NY CHANS ATT TA HEM BOLLNÄSLOPPET

På tal om tidigare nämnda stall Daniel Redén så är stallet givetvis högaktuellt vid nästa helgs Gulddivisionen.
Söndagslunchen spenderades som vanligt i anmälningslistorna till lördag på Bollnäs och i Guld körs Delicious U.S. Världsrekordloppet - Bollnäsloppet.

Stall Redén har inte vunnit loppet sedan 2018 när Canari Match vann. På lördag selar stallet ut Mister Hercules från spår 4 bakom bilen. 
Bredvid startar Alessandro Gocciadoros Diamond Truppo. Femåringen som vann sitt försöksheat i Sweden Cup slutade senare trea i finalen. På lördag ska Magnus A Djuse köra honom för första gången.

Det blev dessvärre en aningen svag Gulduppgörelse - men duellen mellan dessa två kanske kan bli nåt!

Följ Travstugan på Youtube