• Hem
 • HELGENS FEMMA: Jokern för framtiden
Lozano di Quattro pris
Nyheter

HELGENS FEMMA: Jokern för framtiden

11 september 2023

Helgen innehöll som oftast en del att uppmärksamma och summera så här på måndagsmorgonen. Martin Engström har listat helgens femma - samt den "kallaste" från de tre dagarna.

1 LOZANO DI QUATTRO

Han var visserligen bland de betrodda i Bronsdivisionen men sättet han vann på förtjänar att ha honom som helgens topp.
Det är även väldigt kul att Per K Eriksson fortsätter ge Tobias J Gustafsson förtroende i sulkyn och inte börjar sätta upp några av stjärnkuskarna. Det här är ett ekipage som ska bli högintressant nästa vår - joker i storloppen!?

2 HENRIK SVENSSON

Henrik Svensson tog tre segrar på V75 vilket sannerligen bör lyftas och uppmärksammas. Att segrarna dessutom togs med tre hästar som inte var särskilt hårt betrodda gör bedriften än imponerande!

3 BLOMSTER-EKIPAGEN

Det var klasslöpning på Bjerke i helgen och på lördagen kördes Kriteriestoet som blev en magnifik uppvisning av Majblomster med Mats E Djuse. Intrycket var betydligt bättre än hur Lannem Silje såg ut som treåring - det säger en del!
Dagen därpå kördes sto-SM på Bollnäs där Stjärnblomster tog tredje raka triumfen i storloppet. 

4 BORKVINN S.K.

Borkvinn S.K. har sedan lopp 1 i sin karriär varit betrodd på vinnaroddsen. Det har dock aldrig riktigt lossnat för honom  sen kom sommaren 2023.
Oskar Kylin Blom har fått igång fyraåringen rejält i sommar och i fredags togs femte raka segern. Sista 250 meterna var en uppvisning mot konkurrenterna att de knappast är av samma kaliber.

5 PATRIK FERNLUND

Jag tycker verkligen att Patrik Fernlund höjt sig rejält och håller idag en nivå som är väldigt hög. I ärlighetens namn så är reffhytten som expert inte hans bästa - men sättet han presterar på nu som stallbacksreporter är femstjärnigt!

Han svarade sedan upp med att vara programledare i ATG Live på söndagen där han upplyftande var rejält kritisk mot Geir V Gundersen. Och, nej... Han hade inte låtit likadan om det var svensk kollega, men det är alltid upplyftande med kritik som verkligen kommer från hjärtat utan något tillrättalagt! 

Helgens kallaste - Geir V Gundersen

Gundersen körde överlägset bästa hästen i form av Imperatur Am men som det "bara" blev andraplats med.
Sättet han förlorade loppet på fick en att uppleva att det var han minst sagt värd att förlora. Imperatur Am som älskar att springa i ett jämnt och hårt tempo, togs istället upp flertalet gånger vilket i slutändan resulterade i en obehaglig krock för ekipage bakom på innerspåret.

Efteråt bötlades han för drivning - men klarade sig undan ett straff för att han orsakade krocken...

Övrigt i korthet
 • Skräll-irritation:
  När en lågt betrodd vinner på V75 händer det att tränaren i fråga börjar hetsa mot spelarkollektivet istället för att njuta av segern.
  I lördags dömde Lars Wikström ut alla efter Västerbo Ajax skrällseger i V75-5. Istället för att glädjas åt framgången är det märkligt hur tränare istället känner behovet att räcka ett långfinger i tv-kameran.
  Det ska även sägas att han låg lågt i vinstchansen i förhandsintervjuerna...
 • Fame And Glory var som väntat helt överlägsen i lopp 1 på Bollnäs.
 • Efter seger 10 oktober 2021 har det mesta skitit sig för Black Mission. Nu verkar han äntligen vara på rätt väg igen. 28 augusti togs efterlängtad seger och följdes sedan upp med ytterligare en triumf i lördags på Axevalla.
 • Nästa lördags Gulddivision lades utanför V75-kupongen. Med all respekt åt Bjerkes V75-eftermiddag så var det ändå det här som fick mest uppmärksamhet.
  Admiral As
  skrämde uppenbarligen upp löpschemat för tävlingsdagen. Nog tycker jag det var fel beslut... Å andra sidan gör det nu att V75 på lördag rent spelmässigt ger potential till hög utdelning.
 • Stor eloge till Gävle som bidrog med fint ögonblick för travsporten när det kördes speedrace i Boulognerskogen. Även otroligt vackert att se M.T.Insider igen. Pensionären var som alltid omöjlig att besegra.
Följ Travstugan på Youtube