• Hem
  • HELGENS FEMMA: Hemmaprofilen redo!
Skarmbild 2024 04 15 090949
Nyheter

HELGENS FEMMA: Hemmaprofilen redo!

15 april 2024

Alltifrån Bpden till Bergsåker var på tapeten den här helgen. Bland annat såg vi Riet Hazelaar V75-vinna (bilden). Givetvis har Martin Engström listat fem punkter från travhelgen som gick!

HEMMAPROFILEN BÄST NÄR DET GÄLLDE

I lördags kördes V75 från Bergsåkerstravet och framträdande blev givetvis Daniel Wäjersten.
När V75 är på plats ska det vara toppat - och snacka om att stall Wäjersten övertygade två gånger om!

I V75-2 var Kingen Mearas tveklöst starkast och lämnade konkurrenterna chanslösa. I V75-3 regidebuterade Riet Hazelaar för stallet och var redo för segerstrid direkt. Sexåriga stoet kommer bli högintressant att följa i år - kapacitet för stora lopp har hon!

VETERANEN I SEGERSKICK DIREKT

I fredags årsdebuterade From The Mine och i sulkyn satt Stefan Johansson. Tränare Catarina Norqvist hade säkert tränat igång valacken perfekt - men att vinna direkt i årsdebuten? 
Personligen trodde jag det skulle bli svårt - men det sket å andra sidan From The Mine i.

Tolvåringen ledde hela vägen runt om och var i segerskick direkt.

Skarmbild 2024 04 15 090534

From The Mine

PRINSESSAN BÄST PÅ HALMSTAD

I fredags var Adrian Kolgjini på plats på Halmstadstravet där han bland annat selade ut och tävlade med Donato Princess.

Stoet anslöt till stallet för en månad sedan och tysk-stoet var jättefin direkt. På ett regnigt Halmstad kunde hon stå emot J.S.Camaro sista biten och vann på 1.13,0a/1 640 meter.
Stark prestation direkt i regidebut och som även var första starten på tre månader!

ÄVEN ANNAN HEMMASTJÄRNA BRILJERADE

Det var inte bara Daniel Wäjersten som övertygade i lördags - även Lars Wikström briljerade! Liksom Wäjersten är Bergsåker Wikströms hemmabana och det var imponerande att se hur hans Brageson med Per Linderoth var fullständigt överlägsen!

ÖVERRASKANDE SÖNDAG!

Söndagslunchen spenderas som alltid inne på Svensk Travsports hemsida där jag tidigt ska kolla in anmälningslistorna inför nästa STL-tävlingar.
Igår var det inför Jägersro som arrangerar lördagen nästa helg. 

Just "mitt" Jägers är ständigt oroväckande då banan oftast har tunna fält. Överraskande nog blev det något helt annat igår när vi fick se flera fulla startfält - med internationell prägel på loppen!

Nästa lördag kommer bli en riktigt sportslig höjdare!

Följ Travstugan på Youtube