• Hem
  • HELGENS FEMMA - Goopen ur!
Goop
Nyheter

HELGENS FEMMA - Goopen ur!

25 mars 2024

Som vanligt var det en händelserik travhelg med Solvalla i centrum. På nationalbanan blev det verkligen proppen ur för Björn Goop som tog dubbelseger på V75!

1 - BJÖRN GOOP

Låt gå att Björn Goop inför lördagen bra kört i sexton V75-lopp. Det är ju inte jättemånga lopp, men det anmärkningsvärda har ändå varit att han inte vunnit på V75 i år - tills i lördags.

I Stoeliten flög han fram med Betting Pacer över upploppsrakan och i Gulddivisionen körde han resolut med Phoenix Photo som från ledningen var urstark.
Goopen ur!

2 - VISADE POWERN DIREKT

I fredags årsdebuterade Power Doc och gjorde det större delen utvändigt om favoriten Mr Mah Can. Över upplopsrakan pallade ledaren inte med Power Doc längre och kastade in handduken.

Åke Lindblom fortsatte dra iväg med sin power-häst som vann mycket övertygande i sin årsdebut. 

Skarmbild 2024 03 25 093627

Soundtrack mot segern.

3 - SOUNDTRACK

Tomas Malmqvist har ju ett par lovande travare i stallet. En som jag tror kan gå mot en toppensäsong är Soundtrack.
Hästen anlände till Malmqvist från Timo Nurmos tidigare ifjol och känslan är att hästen gjort väl ifrån sig men har ytterligare växlar att visa upp.

I fredags visade femåringen sitt fulla register när han med Ken Ecce vände ut och in på motståndet och vann med flera längder!

4 - DANTE KOLGJINI

I Diamantstoets final var Dante Kolgjini sprängfylld med självförtroende när han körde offensivt med stallets Xia Lloyd.
Jag var rätt övertygad om att stoet till slut skulle ge upp, men istället var det en fyraåring som bara fortsatte ånga på.

Just Dante Kolgjini ska bli spännande att se den här säsongen. Dels byter han hemmamiljö till 08-land och samtidigt tycker jag hans körhänder blivit väldigt vassa! 

5 - GUL KUSK

Han är verkligen en som delar trav-Sverige. Ena halvan imponeras av hans kraftfulla men samtidigt fartfyllda hästar, medan den andra halvan går runt och misstänker fusk till höger och vänster så fort de ser stallets hästar.

I lördags var Alessandro Gocciadoro tillbaka och vände ut och in på allt och alla med Unica S.L.M. och Killiam Fromentro och kunde även senare vinna med Danao Degli Dei.

I KORTHET
  • Tycker det verkligen är lite beklämmande med avstängningar och som senare överklagas.
    Väl då är det fritt fram att fortsätta tävla och i fredags kunde Patricia van der Meer glädjas över att Without A Doubt rusade runt Jägers och vann.
  • Söndagens Guldddivision lockade åtta hästar och läggs utanför V75. Det är multijackpot och mycket att spela om. ATG vill göra omgången så svår som möjligt och valde därför att lägga Guld utanför.
  • Tjatigt att älta det här med publiksiffror, men en V75-finaldag i slutet av mars borde locka fler än 2 208 personer.
Följ Travstugan på Youtube