• Hem
  • HELGENS FEMMA: Glänsande på isbanan
Magnus a djuse
Nyheter

HELGENS FEMMA: Glänsande på isbanan

5 februari 2024

Februari månads första helg är oss förbi och travhelgen innehöll bland annat överlägset kallblod på isbanan

1 - MAGNUS A DJUSE

Att Magnus A Djuse är en skicklig körsvens om säkert i mångas ögon rent av är landets bästa går väl att förstå efter lördagen på Solvalla.
Djuse fick bland annat Global Classified att känna sig oerhört modig och stark i V75-1 och styrningarna med Janks Morton och starke Bear High var på en nivå som övriga konkurrenterna inte riktigt kunde utmana. 

2 - ADRIAN KOLGJINI MED DANAO DEGLI DEI

Det löste sig hyfsat med positionerna första varvet men när avslutande 1 100 meterna skulle köras avancerade Kolgjini fram med Danao degli Dei. 
Det blev resa först i tredjespår och där Danao degli Dei sedan kördes i dödens. In mot sista sväng togs jakten upp på allvar mot ledande Winner Brodde och intrycket på Danao degli Dei var riktigt ruggigt. Styrningen från Adrian Kolgjini var även femstjärnig och snacka om att trav-Sverige behöver ett stall Kolgjini i storloppen - med Danao degli Dei kan det mycket väl bli så.

Skarmbild 2024 02 05 143744

Våler Nikolais seger i fredags.

3 - VÅLER NIKOLAI

Visst, det var ju inte direkt hög klass på motståndet, men jobbet ska göras och att stå på dubbla tillägg över kort distans är inte en given lösning inte. 
Våler Nikolai kördes försiktigt av Mika Forss och först ungefär 350 meter kvar av loppet visade kallblodet upp sitt starka register. Övriga kallbloden var inte närheten av att ha samma höga kapacitet och över målgången var det en överlägsen Våler Nikolai som tog karriärens 21:a seger i 72:a starten. 

4 - DECISION MAKER

Likt stall Kolgjini med Danao degli Dei så kan även stall Stefan Melander ha en joker i de stora loppen under år 2024. Decision Maker har aldrig varit bättre än vad hon är nu och i lördagens Stoeliten (Conrad Rödluvas lopp) vann hon åter mycket enkelt.
Segern var hennes tionde i 33:e starten och segerchecken på 220 000 kronor innebar även att hon klev över två miljoner insprungna pengar.

5 - JÖRGEN WESTHOLM

Jörgen Westholm hade åter sitt uppskattade koncept med hästägarna som fyllde Valla Krog. 
Vi ska vara väldigt tacksamma över hur Westholm behandlar sina hästägare och tillsammans gör de travet till en folkfest igen. Lördagen var perfekt tajmad då det även blev en uppskattande hyllning av Stig H Johansson.

Lilla avslaget: Gulddivisionen

Det blev som väntat en överlägsen seger av High On Pepper i Bulwarks lopp och vi gratulerar honom för att nu ha klivit över tre miljoner kronor. 
Lika kul det var att se High On Pepper så var ju övriga fältet inte någon som fick en att hjula runt av lycka. 

Följ Travstugan på Youtube