• Hem
  • HELGENS FEMMA - Borkbäst - och utom tävlan!
G Izk O Hm Xw A Aywpf
Nyheter

HELGENS FEMMA - Borkbäst - och utom tävlan!

18 mars 2024

V75 på Bjerke, en häst i sitt livs form på Östersund igår och i fredags var norrlandsprofil tillbaka. Det var lite av vad Martin Engström tar med sig från helgen som gick!

1 - BORKBÄST!

I Jacob Meyers Pokallöp årsdebuterade Tangen Bork med sin kompanjon Tom Erik Solberg. 
Sjuåringen togs med försiktighet av spelarna på förhand då det rörde sig om årsdebut och Stumne Fyr i toppform syntes i fältet. 

Väl i loppet var Tangen Bork däremot fullt så stjärnklar som han kan vara. Hingsten såg otroligt pampig ut över sista halvvarvet och vinsten kunde till slut tas mycket enkelt!

2 - HAMRE-HATTRICK

Låt gå att stallet är fyllt av flera högkapabla som i norska klassen är svårslagna, men att ta tre segrar inom V75 är respekt!

Frode Hamre var som vanligt framstående i lördags när han segrade med högkapable Cool Trix, Wall of Moni och framförallt Stoletheshow!

G Iv PJUEXYA Aat XS

Maybach W.F.

3 - NORRLANDSPROFILEN ÄR TILLBAKA

I fredags fick vi återse Maybach W.F. igen. Hästen har tillsammans med Ove A Lindqvist blivit en stark norrländsk profil som varit riktigt bra i V75-sammanhang.

I fredagens start visade hästen återigen vilket starkt tävlingshuvud han har och även fast dagsformen inte var på topp så var han överlägset bäst!

4  - BÄTTRE ÄN NÅNSIN!

VId gårdagens Grand Slam 75 på Östersund så var det tveklöst H.P.Roadrunner som var grejen.
Arild Eggen-tränade sjuåringen har knappast varit bättre än han är nu.

I gårdagens start lekte han med motståndet och vann med flera längder. Kan det möjligen vara så att Eggen har en joker för V75-sammanahang? I det skicket som H.P.Roadrunner är nu så vore han närmast värd att äntligen få starta på V75 - något han aldrig gjort!

5  - JACKPOT-LURENDREJERIET 

V75 i Norge är sällan uppskattat men när lördagens tävlingar väl var slut kunde vi konstatera att det blev jackpot på fem rätt.
Man knöt näven i en segergest då det nästa lördag väntas topptävlingar på Solvalla och således en dröm med V75-jackpot.

Man hann ha den tanken i huvudet i fem sekunder innan man kom på lurendrejeriet. 
ATG har nämligen börjat bygga upp jackpoten till deras påsk och 100 % av femrättsjackpoten i lördags gick till Påskdagen på Romme... 

UTOM TÄVLAN - ELITLOPPSINBJUDAN

Något som var bättre än allt annat i helgen var givetvis inbjudningen till Elitloppet.
Efter att ha bjudit in Idao de Tillard för ett par veckor sedan var det som att Anders Malmrot hetsade upp Daniel Redén. Det fick honom att nämligen ändra planerna helt för Francesco Zet.

I lördags bjöds stjärnan in som andra hästen till Elitloppet 2024 och allt var på grund av Idao de Tillard.
Redan nu är årets upplaga bland det bästa vi har! 

Följ Travstugan på Youtube