• Hem
  • HELGENS FEMMA - Äntligen är ordet!
Skarmbild 2024 02 12 085020
Nyheter

HELGENS FEMMA - Äntligen är ordet!

12 februari 2024

Travhelgen är förbi och som alltid ögnar Martin igenom lite av vad som hänt och listar fem punkter som han tar med sig!

1 - ÄNTLIGEN!

Efter förra starten noterade jag hur väl Randemar R.D. gått med Sofie Ericsson i sulkyn. I de tre senaste starterna har ekipaget slutat tvåa en gång och trea två gånger varav ena tredjeplatsen var i Gulddivisionen.
Hästen är ju en ständig underdog, får man vara ärlig att konstatera. Med Ericsson i sulkyn är han däremot riktigt kaxig och sättet som kusken kör honom inger verkligen mod sista biten.

I lördags lyckades Randemar R.D. kämpa sig förbi Combat Fighter och tog karriärens 12:e seger.
Med tanke på senaste resultaten utbrister jag äntligen! Det här var ekipaget värda.

2 - OMTAGET

Det var verkligen ett omtag som togs för Cassius Clay D.E. i lördags. Näst senast föll han som storfavorit på V75 men kunde i lördags visade vilken ruggig travare han är. 
När dessutom Jacques Mearas försvann ur loppet mer eller mindre direkt så blev det en one-man-show med Cassius Clay D.E. som var överlägsen sina konkurrenter i Klass 1.

3 - VAD MÅNDE BLIVA?

Jag har väldigt svårt att sätta in J.J.Another Vinn för dagen. Hur djäkla bra är stoet egentligen?
Tidigare har norskfödda stoet, som oftast tävlat i Estland, vänt till Sverige och inte varit särskilt bra. Efter ytterligare en höst i Estland vände hon över till Sverige igen inför säsongen 2024 - och lita på att hon nått livets form.

Intrycket hon bjudit på i tre senaste starterna är något extra det och i lördags verkligen stred hon sig förbi de övriga. I sulkyn har tränaren Jevgeni Ivanov suttit. Vad månde bliva av J.J.Another Vinn iår...!?

Skarmbild 2024 02 12 091150

Fire Brigade mot karriärens andra seger.

4 - HAN ÄR ON FIRE

Vi kunde se ett par fina tre- och fyraåriga löften på Eskilstuna i fredags och den av dem som varit bäst var tveklöst Fire Brigade.
Timo Nurmos-tränade fyraåringen kördes för första gången av annan än Jorma Kontio. 

Nu satt Ulf Ohlsson i sulkyn. Senast i sjunde starten tog Fire Brigade karriärens första seger och i fredags följde han upp det med att enkelt leda runt om. 
Han är verkligen on fire just nu.

5 - SMILADE IN I HELGEN

Vi hade ett kallblodssto i fredags som verkligen smilade in sig in i helgen. Guli Smilla fick länge göra jobbet utvändigt ledaren och när denne galopperade in mot sista sväng så var det en Guli Smilla med sin tränare Kajsa Frick som tog grepp om loppet.
Kallblodet har inte vunnit på över ett år och där det mesta strulat - i fredags däremot var hon tillbaka i segertåget igen!

Avslaget: Champion-loppet

I lördagens V75-6 kördes STL Champions och även fast jag unnade Erik Adielsson Champion-titeln med Real Scotch så var det ju lite svårt att ta det hela på allvar.
Det här med STL Champions känns lika aktuellt och hett som "VM-loppet" på Yonkers.

Följ Travstugan på Youtube