• Hem
  • GULDRANKEN » Vem blir hästen att slå?
USAIN TOLL heat 1
Nyheter

GULDRANKEN » Vem blir hästen att slå?

16 maj 2023

Vi har en lördag och Gulddivision där mycket står på spel. Vinnaren får 400 000 kronor i förstapris och framförallt en rosa biljett. Travstugans Martin Engström har rankat tiohästarsfältet där han tror vinnaren svenskitaliensk sådan!

1 - 5 USAIN TÖLL - Magnus A Djuse
Tränare: Vitale Ciotola

Det gick inte så väl med Bilo Jepson i Paralympiatravets final men här kan Vitale Ciotola ha med sig en kommande Elitloppshäst.
Usain Töll känner vi väl till i Sverige från unghäståren. Sedan en tid tillbaka har han tränats med italienska färger och i Lotterian-försöket drog han iväg mot ledning och vann där för att senare i finalen släppa från sig ledningen.

Det ska bli spännande med Magnus A Djuse i sulkyn bakom sjuåringen och jag håller det inte för omöjligt att de kan lyckas spetsa trots spåret. Usain Töll känns högintressant och rankas etta!

2 - 7 MISTER HERCULES - Örjan Kihlström
Tränare: Daniel Redén

Det blev snöplig galopp senast när norsken rycktes och istället gick hästen i mål med en hel del sparat. Insatsen näst senast var ruggig och jag tror Mister Hercules verkligen är i toppform för dagen. Örjan Kihlström kan mycket väl ta positionen utvändigt ledaren - antingen det eller att han låter konkurrenterna köra loss där framme.
Mister Hercules känns riktigt het för dagen och trots spår 7 ska man ta honom på största allvar!

3 - 2 MILLIONDOLLARRHYME - Fredrik B Larsson

Visst är Fredrik B Larsson mycket belåten med spårlotten och nu ska det även ryckas skor runt om på denne härlige kämpen. När hästen har sin dag och når ledningen så vet vi vad han kan uträtta - inte minst i det här startfältet som han ställs mot nu. Med tanke på utgångsläget över distansen ska Milliondollarrhyme rankas högt upp.

Mister Hercules

Mister Hercules.

4 - 10 MISTER F.DAAG - Björn Goop
Tränare: Paul J P Hagoort.

Jag hade personligen lite feeling för Mister F.Daag i Copenhagen Cup men han kändes aldrig riktigt aktuell väl i loppet.
Han har kanske inte visat samma nivå som ifjol men jag tror Mister F.Daag snart verkligen slår till och det känns som helt rätt lopp att nu testa honom med Björn Goop istället för Robin Bakker. Beroende av att det blir ett toktempo och då kommer han vara stark sista 6-700 meterna.

5 - 6 EMOJI - Flemming Jensen

Sjuåringen känns oftast som väldigt underskattad. Var ju riktigt läcker på Jägersro näst senat och gjorde sedan en fullgod insats i Paralympiatravets final senast där han från spår 8 nådde fjärdeplats. 
Roliga i sammanhanget är att man heller aldrig riktigt vet vart man har Flemming Jensen och hans taktiska tankar. Han håller själv Emoji högt och det vore ingen överraskning om han chansar och kör offensivt.

6 - 3 IMHATRA AM - Mats E Djuse
Tränare: Jörgen Westholm

Det ska sägas att en eventuell vinst av Imhatra Am hade på många sätt livat upp! Ett femårigt sto som därtill härdats ytterligare av en vinter nere i Frankrike.
Hon var helt fantastisk senat på Åby och Mats E Djuse får åter förtroendet bakom henne. Perfekt utgångsläge för att hon ska ha segermöjligheter i det här loppet. Verkar vara i en riktigt stark form just nu och med tanke på hur hon såg ut senast blir hon spännande!

7 - 8 RACKHAM - Christoffer Eriksson

Löste en tredjeplats i Paralympiatravets final senast där han framförallt gick en rejäl sista repa över slutvarvet. Jag skulle tro fuxen är i riktigt bra form för dagen med förra loppets avslutning. Spår 8 blir närmast "omöjligt" men jag räknar med att Christoffer Eriksson kommer göra allt för att ge sin sjuåring chansen att hänga med i avancemanget sista 6-700 meterna. Vid högt tempo i loppet kan Rackham vara platsbud trots spår 8.

Click Bait

Click Bait

8 - 9 CLICK BAIT - Per Lennartsson
Tränare: Stefan Melander

Fjolårsvinnaren har ingen enkel uppgift att försvara titeln i Prins Daniels lopp nu när han fått bakspåret. 
Sjuåringen gör goda dagsverk i loppen utan att för den delen vara någon jag tycker är given till låt säga Elitloppet. Jag har svårt se Click Bait som ett segerbud härifrån och en framgång för hans del vore topp 5.

9 - 1 KIA ORA - Oskar Kylin Blom

Det har väl sin charm att hemmabanan har någon att supporta och i det här fallet ligger det på Kia Ora som nu som mer eller mindre nybliven miljonärska ska hoppa ut i djupt vatten.
Utgångsläget blev helt perfekt för henne och jag tror säkert att Oskar Kylin Blom nu gör rejält försök att försvara innern och köra där. Jag personligen har dock svårt se henne som ett segerbud...

10 - 4 HARD TIMES - Rikard N Skoglund
Tränare: Ola Åsebö

Hard Times lyckades med sina färska STL-poäng ta sistaplatsen före Aetos Kronos och nioåringen går nu mot 129:e starten i karriären.
Han gör vad han kan men det är givetvis som så att Hard Times är en så kallad statist i sammanhanget som främst ska försöka få till topp 8-placering som är det som krävs för att få mer än "matpengen".

Följ Travstugan på Youtube