• Hem
  • GULDRANKEN: V75-finalen med halv miljon kronor
Ultion Face
Nyheter

GULDRANKEN: V75-finalen med halv miljon kronor

21 mars 2023

På lördag har vi högklassiga V75-finaler på Solvalla. I V75-5 körs Gulddivisionens final med 500 000 kronor till vinnaren. Här är Travstugans ranking av loppet!

1 - ULTION FACE - Örjan Kihlström
Tränare: Adrian Kolgjini, skötare: Saga Scott

Man kan lugnt påstå att 6 Ultion Face säkerligen är bland Gulddivisionens mest intressanta startande. 
Sjuåringen har gjort tre topplopp på raken och stred till sig andraplatsen starkt i Bergsåker Winter Trot senast. Den här gången körs valacken av Örjan Kihlström som härifrån borde kunna placera sig i perfekt slagläge. Ultion Face kommer göra ett mycket starkt lopp och kommer flyga fram över upploppet. Krossar allt?

2 - 9 FOUR GUYS DREAM - Stefan Persson
Tränare: Håkan K Persson, skötare: Christine Håkansson

Nu var sjuåringen inte sitt bästa jag när V75 kördes på hemmabanan Halmstad senast där blodvärdena inte var vid sin topp. Man ska dock påminnas att Dream Vacation-sonen varit strålande hela vintern och Four Guys Dream brukar ofta kunna vända trist trend direkt till nästa lopp.
Härifrån kommer hans effektiva runda över sista 6-700 meterna vara riktigt bra och visst. Stark segerkandidat!

3 - 5 EDDY WEST - Claes Sjöström
Skötare: Viktor Malmrot

Startade så sent som 15 mars i ett lopp som säkert skulle föra fram honom inför den här starten. Gick bra som tvåa i Dartster F:s lopp och för en gång skull ha Eddy West nu lottats till framspår. Claes Sjöström har garanterat optimism den här gången med insatsen i kroppen och Eddy West kommer segerstrida!

4 - CHAPUY - Åke Lindblom
Skötare: Ulrika Lindblom

När det gäller framspår med spåren 1-5 ska man alltid ha stor respekt för 4 Chapuy. 
Det råder väl ingen tvekan om att Åke Lindblom kommer ge järnet och försöka köra i ledningen så länge det bara går. Visade även tvivlare där att han hanterar medeldistansen. Givetvis sårbar om han mot förmodan snuvas på ledningen, men når guldtanden dit är Chapuy segeraktuell!

Ferrari Sisu

Ferrari Sisu

5 - 7 FERRARI SISU - Conrad Luguaer
Skötare: Annemarie Wiesner

Efter framgången i Sylvesterloppet har det väl inte gått spikrakt framåt i formen för Ferrari Sisu under 2023. Föll tidigt i galopp senast men gick väldigt bra efter det. I grunden inte sämre än någon annan av de bästa i fältet

6 - 12 SPICKLEBACK FACE - Daniel Wäjersten
Skötare: Martina Gilljam

Insatsen senast på Örebrotravet var strålande bra från Spickleback Face som bör föra fram honom ytterligare och rent av ha honom i toppform till den här starten. 
Mycket synd med spåret så klart som lämnar honom rejält utelämnad och får hoppas det blir ett tokhögt tempo där framme

7 - 8 HIERRO BOKO - Mika Forss
Skötare och tränare: Hannu Korpi

Stod för en heroisk bedrift när han segrade i Bergsåker Winter Trot och det var sannerligen ingen "bluffseger" inte. Har efter det hunnit göra två ytterligare starter och senast på Vermo slapp han göra jobbet och kunde sedan i stark stil strida hem segern över upploppet.
Med spår längre in bakom bilen hade Hierro Boko i nuvarande form varit en segerkandidat. Nu är han väl mer en stark platskandidat - men så bra som han varit i årets starter har Hierro Boko visat att han är tillbaka igen!

8 - 1 AETOS KRONOS - Magnus A Djuse
Tränare: Jerry Riordan, skötare: Heli Tarrimaa

Aetos Kronos fortsätter jaga efter tidigare form och kapacitet och många trodde han skulle visa det på Halmstad senast när han äntligen fick springa barfota runt om.
Det blev till galopp till slut där och nu blir det sannolikt rygg ledaren den här gången. Får åter springa i jänkarvagn och barfota runt om - första gången den här säsongen med balansen. Svårt att tro på stordåd när vi ännu inte sett hans topp som tidigare och trots spår 1 rankas han 8.

SUPER NICE

Super Nice.

9 - 2 CHESTNUT HILL - Rikard N Skoglund
Tränare: Stefan Melander, skötare: Catarina Lundström

Lyckades äntligen få ta efterlängtad seger 4 februari och efter den triumfen har inte spårlotten varit till hans fördel. Spår 2 är alltid perfekt i Guldfinalen, men det till trots är Chestnut Hill nog mer sannolik att tampas om topp 7-placeringarna än något annat.

10 - 10 SUPER NICE - Martin Malmqvist
Tränare och skötare: Sten O Jansson

Tioåringen stångar verkligen på i högsta klassen och gick väldigt bra som tvåa senast på Halmstadstravet. Då körde Johnny Takter som åter var önskad hit men tackade nej. Nu sitter Martin Malmqvist upp igen som känner tioåringen allra bäst och visst kan Super Nice med lite flax kunna slå till med en platsplacering. Mer än så vore en sensation.

11 - 3 KUYT F. BOKO - Thomas Uhrberg
Tränare och skötare: Johan Svensson

Hingsten lyckades skrällvinna tidigare i vintras i en tämligen svag Gulddivision och på slutet har det inte riktigt varit något klockrent trav för sexåringens del. Det intresssanta nu är att han får springa barfota runt om vilket är jätteplus, men trots det och ett bra läge känns det som ett lite för djupt vatten för dagen...

12 - VAGABOND BI - Ulf Ohlsson
Tränare: David Persson

Jobbar fortfarande med att hitta tillbaka till gammal god form och intrycket senast var ändå något förbättrat! 
Återkom till tävlingsbanan 28 december efter över ett år ifrån och är knappast segermogen i högsta klassen för dagen. Bakspår dessutom den här gången gör att han troligen mest bara smyger med och ges ett lugnt lopp.

Följ Travstugan på Youtube